Închide

Parcul nou din Bună Ziua intră în faza concursului de soluții

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - mai 02, 2022 0 776

Primăria Cluj-Napoca urmează să lanseze un nou concurs de soluții pentru amenajarea unui parc nou în cartierul Bună Ziua, dezvoltat după anii 2000 la Cluj, fără zone verzi și infrastructură de învățământ public. Consilierii locali urmează să dezbată la ședința din 4 mai un proiect de hotărâre pentru lansarea competiției și prin care se stabilesc și cuantumul premiilor oferite celor mai bune echipe. Câștigătorul nu va primi un premiu în bani, doar va încheia cu municipalitatea contractul de proiectare pentru viitorul parc, estimat la peste 2,7 milioane lei, fără TVA. Echipele de pe locul 2 și 3 urmează să primească premii de 75.000 lei, respectiv 50.000 lei, fără TVA.

 

 

În ceea ce privește parcul dorit în Bună Ziua, cel mai haotic cartier permis de Primărie să se dezvolte începând cu anii 2000 în oraș – fără parcuri sau trotuare – Boc a anunțat că acesta urmează să se facă pe un teren de 7,8 hectare, din zona Becaș (teren proprietate privată pe care s-au efectuat exproprieri). Consilierii locali au avizat deja propunerea. Inițial, consultanții angajați de municipalitate au identificat 6 posibile zone pentru amenajarea unui parc „Zona „G. Moisil”, Zona „ K. Lajos”, Zona „M. Sorescu”, Zona „C. Negri – A. Graur”, Zona „St. Luchian – G.Constantinescu”, Zona „Becaș. În urma analizei comparative a zonelor, realizată pe baza urmărtoarelor criterii: aportul la cantitatea de spațiu verde, gradul de deservire, accesibilitate, costul investitiei și viabilitatea terenului, varianta recomandată de către proiectant este Zona Becaș”, a scris Boc pe Facebook.

Primăria a încheiat încă din 2019 un contract cu Ordinul Arhitecților din România pentru organizarea în parteneriat a concursului de soluții pentru amenajarea parcului din Bună Ziua. Acum urmează să lansese acest concurs. Consilieri locali urmează să dezbată un proiect de hotărâre privind stabilirea cuantumului premiilor.

Câștigătorul nu va fi premiat în bani, dar va încheia cu municipalitatea contractul de proiectare pentru viitorul parc, estimat la peste 2,7 milioane lei, fără TVA. Echipele de pe locul 2 și 3 urmează să primească premii de 75.000 lei, respectiv 50.000 lei, fără TVA.

Tot în Bună Ziua, Primăria pregătește și un hub educațional adică prima școală publică asumată să fie construită în cartier. Primăria a semnat în 26 ianuarie ,anul acesta, contractul pentru studiul de fezabilitate și Planul Urbanistic Zonal menit să aducă prima școală publică în cartierul Bună Ziua. Contractul a fost încheiat cu proiectanții de la Arhi Box pentru 497.000 lei și 18 luni, timp în care aceștia trebuie să caute un teren pentru a fi expropriat în vederea construirii unei școli pentru ciclul primar și gimnazial și să realizeze studiile necesare realizării infrastructurii educaționale pe această proprietate.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu