Închide

Managerul orașului, trimis la munca de jos de primarul Boc: să curețe din barcă Someșul de gunoaie

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - oct. 29, 2019 0 1586

În ziua cu dezbatere cu tema „Un Someș mai curat”, primarul Emil Boc spune că e mai complicată colaborarea cu Apele Române în ceea ce privește curățarea Someșului de gunoi. A făcut spectacol chiar la o emisiune locală de pe Facebook și a ținut să le spună clujenilor că i-a spus managerului orașului că, dacă nu reușește să se înțeleagă cu cei de la Apele Române, se va urca singur în barcă și va curăța Someșul de gunoi, pe raza municipiului.

„Pot să vă spun că pe raza municipiului Cluj-Napoca, nu în fiecare săptămână, ci în fiecare zi personal mă ocup, de la intrarea în Cluj cu ceea ce înseamnă curăţirea acelui baraj de toate deşeurile care vin, de curăţirea malului Someşului şi de parteneriatul cu Apele Române, care uneori funcţionează mai bine, alteori este mai complicat. Managerului oraşului i-am spus: <<Te urci tu în barcă, domnul Şurubaru, dacă nu găseşti colaborare şi strângi gunoaiele de pe malul Someşului!>>. Noi nu avem obligaţia legală să intervenim în albie, Apele Române au acea obligaţie, să cureţe albia Someşului de vegetaţie, de deşeuri, dar de multe ori nu merge colaborarea. Per ansamblu merge bine, nu vreau să fiu greşit înţeles, dar au şi ei probleme, au complicaţii. În permanență trebuie să le oferim clujenilor şansa de a avea un Cluj curat”, a declarat primarul Emil Boc.

În Cluj-Napoca, Someșul este la fel de murdar ca acum trei luni. În Florești, stituația în care se regăsește râul e dramatică.
Autoritățile locale, de la primarul Boc și primarul Șulea, la Compania de Apă, de Mediu, Apele Române, fiecare s-au angajat acum trei luni să facă după propriile competențe, tot ce le stă în putere ca Someșul să nu mai fie poluat și  plin de gunoie. Civicii s-au angajat să adune, din nou, la masa dezbaterilor cu autoritățile, după ce, în vara acestui an video-ul „Gangele din Cluj” făcut de doi activiști a pus pe tapet o realitate dură, cea a râului din Cluj pe care autoritățile l-au lăsat pradă gunoiului.
Chiar s-a făcut o petiție pentru „Un Someș mai curat” și s-a inițiat o dezbatere, la finalul lunii iulie, cu același titlu. Peste 3500 de oameni au semnat petiția – AICI.
Detalii despre prima dezbatere la care chiar primaurl Boc a propus o întâlnire peste trei luni:
Astăzi, la o dezbatere publică inițiată de Someș Delivery se va face bilanțul. Detalii: Someșul gunoaielor
Emil Boc a făcut declarații la Ziua Live.
sursa foto: Radio Cluj 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.