Închide

Licitație de peste 6,7 milioane euro pentru noul centru al cartierul Grigorescu, „cu vedere” la Someș

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iun. 27, 2022 0 220

Primăria a mai scus la licitație un proiect de revitalizare a cartierelor din Cluj-Napoca prin creșterea spațiilor și legăturilor pietonale, cel pentru amenajarea zonei P-ța. 14 Iulie, str. Garibaldi, str. S. Toduță, str. T. Grozăvescu, str. Milcov, str. O. Goga, str. G. Enescu, din Grigorescu.

Licitația implică proiectare și execuție iar contractul este estimat la peste 33,9 milioane lei (circa 6,7 milioane de euro), termenul limită până la depunerea ofertelor fiind ziua de 2 august. Termenul pentru realizarea lucrărilor este de 19 luni. Criteriul de adjudecare implică cea mai bună ofertă calitate preț – 90% contează prețul ofertei iar 10%, perioada de garanție acordată pentru lucrări.

Ofertanții trebuie să facă dovada că au executat lucrări similare (infrastructura rutieră, pavaj din piatrp naturală, sistem de iluminat, amenajare spații verzi publice cu acces nelimitat sau pentru agrement, duse la bun sfârşit, la nivelul ultimilor 5 ani, în valoare cumulată de minim 30.000.000 lei fără TVA. Cerinta minimă trebuie îndeplinită la nivelul a maxim 5 contracte.

Pentru proiect, Primăria intenționează să acceseze fonduri europene.

Proiectul pornit în cartierul Grigorescu din zona Pieței 14 Iulie va aduce îmbunătățirea calității vieții locuitorilor și va genera un centru liniștit al cartierulului, cu zone pietonale, mici locuri de joacă, vegetație sau parcări reorganizate, după cum au spus public autorii conceptului, proiectanții de la Planwerk. Cei din cartier vor avea șansa să se bucure de străzile rezidențiale, concept de artere care în afară se utilizează din anii 70, dar și de o zonă centrală pietonală cu o terasă de tip pergolă sau cu o zonă de fântâni cu apă. De asemenea, amenajarea zonei vine să aducă o conexiune firească spre râul Someș, cu strada Gavril Muzicescu, aflată în proces de modernizare ca parte a proiectului de modernizare a malurilor râului.

Conceptul de amenajare a zonei zona Piața 14 Iulie (fără parcul verde actual), str. Garibaldi, str. S. Toduță, str. T Grozăvescu, str. Milcov, str. Octavian Goga, str. G. Enescu a fost prezentat de Planwerk în cadrul unei dezbateri publice on-line organizate în cadrul Centrului de Inovare și Imaginație Civică în 28 iulie 2020.

Zona supusă modernizării însumează 2,5-3,5  hectare, un teritoriu relativ mic ca să produci minuni sau lucruri nemaipomenite, însă suficient ca să le aduci celor din Grigorescu un centru liniștit al cartierului, cu zone pietonale și artere reorganizate, tocmai ca vârstnicii, copiii, mamele cu bebeluși să aibă un loc de întâlnire, după cum a ținut arhitectul Adrian Borda să spună public. Modelul este cel al semipietonalei Molnar Piauriu (botezată prima stradă smart din România) unde, după lucrările de amenjare, au apărut foarte mulți copii ca noi utilizatori ai zonei, după cum a atras atenția directorul din Primărie, Ovidiu Cîmpean, coordonator al CIIC.

Detalii despre concept: Cum arată centrul liniștit propus pentru cartierul Grigorescu și care este calendarul pentru realizarea sa

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare