Închide

Licitație de peste 1,3 milioane de lei pentru întreținerea gazonului stadionului Cluj Arena/Întreținerea costă cât jumătate din contractul pentru înlocuirea gazonului de pe stadion, derulat în 2023

ActualitateAdministrațieSportTop News by Actual de Cluj - dec. 26, 2023 0 328

O licitației de  1.300.700 de lei a fost lansată de Consiliul Județean Cluj pentru înteținerea gazonuluui de pe stradionul Cluj Arena. Ofertele se depun în 9 ianuarie 2014 iar contractul va fi încheiat pe un an de zile.

În 2023, Consiliul Județean a schimbat total gazonul de pe stadionul clujean, edificiat în 2009, în baza unui contract de peste 2,6 milione lei, încheiat cu mai multe societăți. Contractul a inclus și serviciile de mentenanță.

 

Contractul pe care vrea să îl încheie Consiliul Județean pentru întreținerea gazonului de pe stadionul Cluj Arena implică:  1. Intreţinere curentă 2. Intreţinere specială a gazonului 3. Intreţinere a substratului 4. Utilizarea fertilizatorilor 5. Supraînsămânţarea suprafeţei gazonului 6. Monitorizarea suprafeţei de joc 7. Monitorizare sistem de fotosinteză artificială 8. Monitorizare si reparatie sistem de incalzire/degivrare gazon.  „Produsele de întreținere a gazonului vizează întreaga suprafață de aproximativ 7900mp a terenului, cât și exploatarea și întreținerea corespunzătoare a sistemelor, instalațiilor, echipamentelor ce au rolul de a menține un mediu cu condiții optime de dezvoltare pentru gazon. Produsele de întreținere se vor utiliza și pentru gazonul de pe spatiile verzi din jurul stadionului pe o suprafață de aproximativ 5400mp. Servicii de mentenanță și întreținere pentru gazon și spațiile verzi ale stadionul Cluj Arena, conform cerințelor caietelor de sarcini. Valoarea estimată din luna ianuarie 2024, până în dată de 31.12.2024, este de 1.040.700,00 lei fără TVA şi reprezintă valoarea prezenței proceduri (în funcţie de care se vor elabora şi evalua ofertele), iar valoarea estimată cu posibilitatea suplimentării, pentru perioada ianuarie 2024 – aprilie 2025, este de 1.300.700,00 lei fără TVA”, mai arată Consiliul Județean în anunțul de pe SEAP.

Ofertele de la licitația pentru Servicii de mentenanță și întreținere pentru gazonul și spațiile verzi ale Stadionului Cluj Arena se depun în 19 ianuarie 2024. Criteriul de adjudecare este prețul cel mai scăzut.

Anul acesta a fost schimbat gazonul de pe Cluj Arena. Contractul a fost adjudecat de către asocierea de firme condusă de Eco Garden Construct, cu o ofertă de 2.623.627 lei, fără TVA. Firma Eco Gaedea Construct a fost cea care se ocupase de înteținerea gazonului și, datorită contractelor cu CJ Cluj a reușit să câștige licitația Primăriei Cluj pentru înreținerea spațiilor verzi din Cluj-Napoca.

CJ Cluj a inițiat schimbarea totală a gazonului, după ce fostul antrenor al U Cluj, Eugen Neagoie, arată că stadionul Cluj Arena are cel mai prost gazon din țara, chiar dacă arena din Cluj este una construită recent (finalizată în 2011). Oficialii CJ au recunoscut situația, după ce și alți antrenori din Liga I au avut aceleași nemulumiri.

„Sunt multe cheltuieli pe care „U” Cluj nu le plătește. Întreținem gazonul, sistemul de iluminat, sistemul de încălzire în gazon, parcarea, turnicheții… U Cluj plătește cea mai mică taxă din România pentru un stadion. 1000 și ceva de euro cu tot cu antrenamentele de dinaintea jocului pentru că s-a redus în timpul pandemiei. Acesta este tot un avantaj. Pot să accept că experiența noastră nu a fost la nivelul celor din Madrid sau alte părți, dar și clima este foarte importantă. Înțeleg că e vorba de climă foarte mult. Nu ne permitem să ținem pornit permanent sistemul de încălzire în acest moment, ca să ții firul de iarbă la o temperatură constantă de primăvară. Poate tot noi am greșit, poate trebuia să administreze arena un privat sau „U” Cluj sau un sponsor de-al lor. Eu sunt deschis la orice formulă. Dacă mâine aș ști că s-ar aduce mult mai mulți bani la județ și nu am mai cheltui bani de la buget aș face mâine o astfel de formulă”, declara președintele CJ Cluj, Alin Tișe, citat de prosport.ro, la mijlocul lunii decembrie 2022, după ce fostul antrenor al U Cluj arată că stadionul din Cluj are cel mai prost gazon din țară.

Detalii:

Firma care a întreținut suprafața de joc de pe Cluj Arena a câștigat contractul de 2,6 milioane lei pentru a schimba total gazonul stadionului din Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu