Contractul a fost adjudecat de către asocierea de firme condusă de Eco Garden Construct, cu o ofertă de 2.623.627 lei, fără TVA. În cursul zilei de luni, 27 mai, Consiliul Județean Cluj a semnat contractul, urmând ca în, 28 martie 2023 să se emită ordinul de începere a lucrărilor. Termenul de execuție al lucrărilor este de trei săptămâni.

Se va schimba în totalitate gazonul de pe Cluj Arena, până la cota -40 cm. Din punct de vedere tehnic, acesta va avea o densitate minimă de 98% și va fi amplasat pe un substrat totalmente din nisip. Actualul gazon nu a fost schimbat, în integralitatea lui, niciodată de la inaugurarea stadionului Cluj Arena, în 2011. Până acum au fost schimbate doar rulourile, pe anumite porțiuni, de către organizatorii Untold.

Eco Garden Construct este firma care are contract cu CJ Cluj pentru întreținerea gazonului stadionului și s-a ocupat în ultimii ani de această activitate. De astfel, presa locală relata că pe baza acestor contracte, societatea condusă de Mircea Crăciun a câștigat contractul pentru întreținerea spațiilor verzi din Cluj-Napoca (estimat la peste 188 de milioane lei, 4 ani și 3 loturi – Cluj Est, Cluj vest plus Cimitirele).

Garden Center Grup, firma lui Ion Olteanu, supranumit de media „părintele spațiilor verzi din Capitală” are deja contracte cu Primăria Cluj pentru modernizarea unor parcuri din oraș.

Vezi și: Peste 780.000 lei pentru întreținerea gazonului stadionului Cluj Arena. Ofertant este firma care s-a ocupat și în anii trecuți de activitate

De la gazonul de pe stadion, pe „verdele” din tot Clujul pentru 120 de milioane lei. Primăria are firmă nouă care va întreține zonele verzi și cimitirele din oraș

Contract de peste 2,5 milioane lei pentru toaletarea arborilor înalți din Cluj. Firma care modernizează parcuri pentru Primărie face concurență actualui deținător al contractului

A fost dat ordinul de începere pentru proiectarea parcului Primăverii din Mănăștur

CJ Cluj a inițiat schimbarea totală a gazonului, după ce fostul antrenor al U Cluj, Eugen Neagoie, arată că stadionul Cluj Arena are cel mai prost gazon din țara, chiar dacă arena din Cluj este una construită recent (finalizată în 2011). Oficialii CJ au recunoscut situația, după ce și alți antrenori din Liga I au avut aceleași nemulumiri.

„Sunt multe cheltuieli pe care „U” Cluj nu le plătește. Întreținem gazonul, sistemul de iluminat, sistemul de încălzire în gazon, parcarea, turnicheții… U Cluj plătește cea mai mică taxă din România pentru un stadion. 1000 și ceva de euro cu tot cu antrenamentele de dinaintea jocului pentru că s-a redus în timpul pandemiei. Acesta este tot un avantaj. Pot să accept că experiența noastră nu a fost la nivelul celor din Madrid sau alte părți, dar și clima este foarte importantă. Înțeleg că e vorba de climă foarte mult. Nu ne permitem să ținem pornit permanent sistemul de încălzire în acest moment, ca să ții firul de iarbă la o temperatură constantă de primăvară. Poate tot noi am greșit, poate trebuia să administreze arena un privat sau „U” Cluj sau un sponsor de-al lor. Eu sunt deschis la orice formulă. Dacă mâine aș ști că s-ar aduce mult mai mulți bani la județ și nu am mai cheltui bani de la buget aș face mâine o astfel de formulă”, declara președintele CJ Cluj, Alin Tișe, citat de prosport.ro, la mijlocul lunii decembrie 2022, după ce fostul antrenor al U Cluj arată că stadionul din Cluj are cel mai prost gazon din țară.