E vorba despre o găselniță locală, prin care turiștii care vin cu mașina trebuie să plătească de două ori parcarea în stațiune, câte 35 de lei, respectiv 39 de lei zilnic.

Într-un video postat pe rețelele sociale, bărbatul a explicat mecanismul prin care turiștilor din stațiune li se percep această taxă de barieră.

”Aștia cu dubițele fac o grămadă de bani de la prostimea care nu a înțeles că nu ai ce căuta în România la schi. Mai bine stă unul și cerșește bani, decât să îmi iei 300 de lei doar ca să ajung la cazare. Bătaie de joc Straja, nu vă mai lăudați cu pârtiile, că nu aveți nici cea mai mică chestie de turism”, a spus tânărul revoltat.

Staţiunea Straja este localizată în judeţul Hunedoara, la o altitudine de 1445 de metri, în inima Munţilor Vâlcan, la aproximativ 8 km de municipiul Lupeni.

În Straja sunt amenajate 12 pârtii de schi, fiecare fiind echipată cu instalaţie de transport pe cablu (teleschi). Cinci dintre acestea beneficiază şi de instalaţie de nocturnă, făcând astfel posibilă utilizarea pârtiilor până seara târziu. Sunt întreţinute cu ajutorul utilajelor de bătătorit zăpada, ratrac-uri, pentru a le menţine în condiţii cât mai bune de schi. Prin cele 12 pârtii de schi, staţiunea Straja însumează aproximativ 26 km de domeniu schiabil. Din aceştia, 20 km sunt acoperiţi cu zăpadă artificială.