Închide

Kay verzi pe pereți! Câți bani poate primi un fotbalist de la U Cluj, echipă aflată la retrogradare în liga a II-a

SportTop News by Catalin Suciu - oct. 07, 2019 2 924

Nu mai e nici o surpriză faptul că la Universitatae Cluj se dau salarii de boieri, mai ales din vară, după ce conducerea a decis să aducă, prin Octavian Moraru și legăturile sale cu impresarii, diverși jucători din Portugalia.

Unul dintre cei mai bine plătiți din liga a doua și care rivalizează cu salariile din Liga 1, este fundașul Carlos Daniel de Graca „Kay”. Jucătorul originar din insulele Capului Verde, fost la Craiova, în urmă cu câțiva ani, primește o remunerație de 6000 de euro lunar. Fotbalistul a semnat, atenție, un contract valabil trei sezoane!

Asta înseamnă că Universitatea Cluj cheltuiește doar cu el 216.000 de euro, fără taxe, dacă jucătorul își duce la bun sfârșit angajamentul. Și nu are de gând să renunțe. Cu taxe, ajungem la peste 300.000 de euro.

Kay a debutat pentru Universitatea Cluj în prima etapă, la Reșița, când a fost unul dintre cei mai slabi de pe teren. A și fost eliminat în acel meci. În ultima etapă, la 1-1 cu Ripensia, Kay a fost titular din nou și a fost unul dintre cei mai slabi jucători de pe teren. După ce că a pierdut mai multe dueluri cu timișorenii, fiind depășit cu multă ușurință de adversari, putea să fie eliminat, dar centralul l-a lăsat să încheie partida. Deși l-ar fi scos din echipă, antrenorul-manager Adrian Falub, nu are cu cine să joace, fiindcă lotul e restrâns. U Cluj se chinuie în continuare în liga secundă și dacă în urmă cu două luni se vorbea într-una de promovare, un obiectiv realist în momentul de față e salvarea de la retrogradare.

În cariera lui, Kay a mai jucat pentru Universitatea Craiova, Tourizense, Aljustrelense, Operário, Belenenses (toate din Portugalia) şi Omonia Nicosia (Cipru).

”Am refuzat două contracte de sute de mii de euro, din Slovacia şi Letonia, ca să vin la „U” Cluj. Îmi place ce se face aici, cum se lucrează, cum se gândeşte, vreau să fac performanţă cu „U” şi să sărbătorim împreună promovarea şi, peste doi ani, o prezenţă în cupele europene”, spunea Kay la prezentarea oficială de la Universitatea, după ce şi-a pus semnătura pe contract.

Citiți și:

Codași în liga a II-a, campioni la salarii. Preparatorul fizic al Universității e printre cei mai bine plătiți din România

EXCLUSIV Câți bani primește medicul fără drept de practică angajat de Universitatea Cluj. E cel mai bine plătit din România, nu din liga secundă!

2 comentarii

  1. Dar marele nr. 10 Floresti, mancatorul de spanac ce salar are? La cum injura suporterii cred ca ii si merita. De altfel practicant al fotbalului spectacol cu pasa la adversar si alergatul in gol si deageaba. Un jucator cheie in angrenajul echipei. Deosebit jucator.

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.