Închide

Jose cel mic, de la Snagov

OpinieSport by Catalin Suciu - apr. 03, 2019 1 646

„Ce tradiție are Universitatea? Are o cupă câștigată prin 33”,  a spus Eugen Trică, antrenorul celor de la CS Snagov, în urmă cu câteva zile, repetând prostia într-un interval de câteva fraze.

Ironic, răutăcios, ca un fitil ce arde de la frustrare, cel poreclit Jose, oltean cu sânge de oltean, calcă în picioare una dintre cele mai frumoase povești din fotbalul românesc. Fiindcă Universitatea e clubul care a fost iubit și respectat unanim în România. Pe unde ajungea Universitatea, se aruncau petale de trandafiri. Doctorii, studenții sau inginerii care îmbrăcau tricoul Universității erau cinstiți precum niște eroi.

După Dictatul de la Viena, Universitatea a ales să părăsească Ardealul aflat sub ocupație maghiară și-a plecat la Sibiu, în bejenie. De-atunci Știința, U Cluj, Universitatea sau cum vrea Trică, a intrat în inimile tuturor românilor. E unul dintre cluburile de referință din istoria României. Are o cupă câștigată în 1965, dar putea foarte bine să nici n-o câștige și tot ar fi fost infinit mai respectată, mai iubită și mai apreciată decât CFR Cluj, unde Jenu a făcut carieră.

Căci pornirile lui Trică împotriva Universității datează de mulți ani, de când era hiper-activ la CFR.

Nu e prima dată când o face și sigur că nu e nici ultima. Fotbalist bun, foarte bun, caracter îndoilenic. În 2007, Trică umbla cu brazilienii Universității în cluburi de manele, unde petreceau și puneau la cale un penalty prin care CFR să ajungă campioană.

Apoi, după retragere, singura realizare a antrenorului Trică e această declarație. În rest, nu s-a remarcat cu absolut nimic. Vrea să-și relanseze cariera la Snagov, pe „Wembley-ul din Ghermănești”, potrivit tot spuselor sale. Să arunci în derizoriu ce înseamnă Universitatea și Șepcile Roșii în fotbalul românesc denotă prostie, lipsă de discernământ, frustrare.

„Conducerea CFR-ului a pus întotdeauna mari presiuni să ne învingem rivala. Se făceau şedinţe peste şedinţe şi principalul obiectiv era victoria împotriva Universităţii. Mai întâi ţi se impunea asta şi doar apoi discutai de câştigat trofee”, declara Trică pentru subsemnatul în urmă cu mai mulți ani, imediat după retragerea din activitatea de fotbalist.

Vechile obiceiuri uneori nu se uită.

Trică, antrenorul Snagovului, despre U Cluj: „Ce tradiție, are o cupă în ’33”. Răspuns de bun simț de la Sabău

 

Un comentariu

  1. Esti un Mincinos.zici ca la u imbraca tricouri numai medici si oameni de calitate apoi zici ca un u ist facea blaturi si ca la u isti li se arunca cu petale. Vai ce mincinos poti fi si vorbesti si tampenii. U cluj e echipa infiintata in ungaria la budapesta si pe umde merge nu aduce pe nimeni pe stadioane.performanta aduce satisfactie pe toate planurile restul e can can.

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare