Închide

Începe modernizarea unei zone verzi a cartierului Mărăști din Cluj, cu vedere la Canalul Morii

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - apr. 18, 2022 0 527

Primăria a  dat ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea Parcului Farmec din cartierul Mărăști. Pe o suprafață de 3.125 mp, investiția propusă urmărește revigorarea parcului prin realizarea unor sectoare de odihnă, zone pentru mișcare în aer liber și spații de joacă pentru copii. După ce clujenii au semnalat că proiectul dorit de municipalitate întoarce această zonă verde cu spatele la apă, primarul Emil Boc anunță că biodiversitatea Canalului Morii și cadrul natural vor fi păstrate intacte prin amenajarea unor zone verzi de recreere.
„Reabilitarea și modernizarea Parcului Farmec include dotarea cu mobilier urban nou alcătuit din grupuri de mese cu bănci, ce vor fi utilizate pentru joc de şah, mese de ping-pong, complex modern de joacă pentru copii confecţionat pe structură de lemn, echipamente de fitness și cişmele. Accesibilitatea persoanelor cu dizabilități va fi asigurată prin amplasarea unor bănci cu spătar, fără brațe laterale. Dotări în cadrul proiectului: rețeaua de iluminat public cu LED, sistem de irigație prin aspersiune, sistem de supraveghere video, rastel de biciclete de 13 m lungime, racordat la reţeaua de curent electric. Clujul Verde nu este doar un concept, ci o direcție clară pe care municipalitatea clujeană s-a încadrat, cu obiectivul de a crește calitatea vieții în oraș prin modernizarea, extinderea și amenajarea de noi spații verzi. Până în 2030 ne propunem să plantăm peste 100.000 de arbori și să reducem amprenta de carbon din oraș cu 15%”, a mai arătat primarul Emil Boc.
Lucrările de modernizare sunt executate de altă firmă din portofoliul omului de afaceri Ionut Olteanu, supranumit de presa „parintele spatiilor verzi din Bucuresti’, RO-VERDE LANDSCAPING, în asociere cu PROIECT CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA. Ro-Verde Lanscaping a mai deținut contracte cu Primăria Cluj. Cealaltă firmă a lui Olteanu, Garden Center Grup, se ocupă de proiectul de amenajare a bazei La Terenuri din cartierul Mănăștur care ar urma să fie terminată în luna iunie, după cum a anunțat municipalitatea noul termen a finalizare a lucrării.
Contractul pentru amenajarea parcului Farmec implică proiectare și execuție și a fost estimat de Primărie la peste 1,9 milioane lei.
Vezi și: Firma criticată pentru că a întors parcul Farmec cu „fundul” la apă vrea să modernizeze zona verde de pe malul Canalului Morii
sursă foto: Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare