Închide

Grupul italian de utilități Enel va ieși din România anul viitor

Economie by Actual de Cluj - nov. 22, 2022 0 77

Grupul italian de utilități Enel plănuiește ieșirea din România în 2023, arată strategia publicată de companie, cu ocazia Capital Markets Day, eveniment anual al companiei. Grupul Enel își prezintă astăzi Planul strategic 2023-2025 piețelor financiare și presei. Grupul anunță “Repoziționare strategică” și un plan de vânzare de 21 de miliarde de euro, transmite Economedia. În România, Grupul Enel deserveşte 3 milioane de clienţi prin reţeaua sa de furnizare şi distribuţie.

Compania transmite că ultimii trei ani au fost afectați de efectul combinat al epidemiei COVID-19, al conflictelor geopolitice și al evenimentelor meteorologice extreme legate de schimbările climatice. “Acest scenariu a sporit necesitatea unei tranziții energetice accelerate și a digitalizării, alături de reproiectarea și reechilibrarea lanțurilor de aprovizionare globale”, spun reprezentanții Enel

Planul prevede ieșirea din afaceri și zone geografice care nu se pliază atât de bine pe strategia grupului.

“La finalul acestui program vom fi o companie mai simplă, mai agilă”, a spus CEO-ul și directorul general al Grupului Enel, Francesco Starace.

“Exit” din România în 2023 – acesta este planul prezentat de companie. Grupul vrea să iasă și din Peru și Argentina.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu