Închide

FOTO Exercițiu de imaginație: cum ar putea arăta malul Someșului, amenajat pentru oameni

ActualitateTop News by Kristina Reştea - mai 17, 2017 0 966

Până să se lanseze concursul de masterplan și Someșul să fie amenajat pentru ca locuitorii să se bucure de râul care traversează orașul, organizațiile care pregătesc a treia ediție de Someș Delivery aduc câteva instalații și evenimente pe mal. Printre acestea – opt instalații, amenajări și evenimente care vor fi pregătite în urma concursului lansat de organizatori.

Organizat de Cărturești, Ordinul Arhitecților din România și MiniMass, Someș Delivery 2017 se desfășoară în 17 și 18 iunie pe segmentul de râu dintre podul Garibaldi și puntea pietonală din amonte.

 

Proiectele și imaginile, publicate de Someș Delivery:

Casa în copac, loc de joacă –  își propune crearea unui loc de joacă pe malul râului, iar scopul acestui proiect este de a crea un loc de întâlnire pentru copii și părinți.

 

 

 

Nature Desks/Someș Edition își propune să conecteze natura urbană cu spațiile de lucru astfel încât rezultatul final va fi un spațiu de (co)working pe malul Someșului pentru freelanceri, start-up-uri și pentru oricine vrea să lucreze cu păsări și râu în jur.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

 

Insula e un proiect își propune construirea unei insule de vegetație plutitoare pe apă și a unui spațiu de interacțiune socială pe malul râului.

 

 

Ophelia – un proiect care își propune amplasarea unor bărci din lemn, iluminate din interior pe timpul nopții – având astfel efectul algelor luminiscente și a faunei acvatice.

 

 

 

CAPITOL – Grădina Cinema este o instalație care testează posibile utilizări cotidiene și culturale ale spațiului public, care își dorește transformarea Someșului într-o grădină urbană și zonă de relaxare, lectură și dialog, dar și cinematograf alternativ în aer liber pe timpul serii.

Menționăm că organizatorii TIFF au menționat că la ediția care începe în 2 iunie malul Someșului va fi una dintre destinațiile de filme din agenda festivalului.

 

 

 

Somn la Someș – pentru că mai peste tot în lume malurile râurilor urbane au devenit loc de relaxare unde oamenii dorm direct pe iarbă, această instalaţie propune amplasarea unor oameni de hârtie în mărime naturală culcaţi pe malul Someşului. Instalaţia este o reprezentare simbolică a acestei stări de spirit.

 

 

 

Intervenția River Zen are în plan o serie de plimbări sonore/soundwalking de-a lungul Someșului, înregistrarea sunetelor și discuții în grup despre poluarea fonică, sunetele Someșului și efectele benefice ale sunetelor.

 

 

Trash Songs. 4 to 1 upcycling installation. Trash Songs este alcătuit din zgomote trash, mai precis din sunete înregistrate în timpul unei ecologizări de-a lungul malul râului și în râu. Pe timpul nopții sunetele și imaginile realizate pe parcursul ecologizării vor fi reciclate și transformate într-o instalație audio-vizuală.

 

FOTO/ VIDEO Aşa au arătat malurile Someşului timp de două zile. Ce rămâne după Someş Delivery II

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.