Închide

Se pregătește domeniul Castelului Electric de la Bonțida

ActualitateFestival by Actual de Cluj - mai 17, 2017 0 385

 

Festivalul de la Castel își pregătește decorul: organizatorii anunță că instalează pentru Electric Castle unul dintre cele mai mari ecrane LED din Europa, pregătesc rețeaua electrică dedicată exclusiv festivalului și amenajează camping și un parc urban. Suprafața ocupată la Bonțida de festival va fi în acest an de peste 220.000 metri pătrați. Festivalul se desfășoară între 12 și 16 iulie, având în program peste 200 de artiști ce vor evolua pe 9 scene. Sunt așteptați 35.000 de participanți.

Un ecran LED de peste 600 metri pătrați cu o rezoluție 8K va „îmbrăca” scena principală cu o deschidere de peste 80 metri liniari. Aici vor fi show-uri ținute de Alt J, Franz Ferdinand sau Deadmau5. Echipa Electric Castle a creat de la zero infrastructura necesară. Rețeaua electrică dedicată exclusiv festivalului are o putere instalată de 6 MW, suficientă pentru a alimenta câteva cartiere ale Clujului, iar peste 15 kilometri de fibră optică au fost trași încă din 2016 pentru a permite funcționarea sistemului integrat de plăți.

Anul acesta, zona de camping devine o așezare urbană în sine. Cei 10.000 de participanți așteptați cu corturile vor avea, pe lângă facilitățile obișnuite, și un supermarket, o zonă de grill, propria scenă și o zonă independentă de activități.

Construcțiile temporare din festival sunt pregătite în colaborări cu studiouri de arhitecți sau designeri, precum Corvin Cristian, dizainăr, Atelier Mass sau p-o-d. Booha Mansion va fi un spațiu complet refăcut: un parc urban, din containere, construit pe mai multe niveluri, animat de proiecții 3D pe pereții interiori. Alte noi instalații și amenajări sunt așteptate ca propuneri de la tineri designeri și arhitecți din întreaga țară. Electric Castle a lansat un concurs de proiecte cu granturi acordate celor mai originale idei. Înscrierile se pot face până în 15 iunie. Detalii aici: https://electriccastle.ro/call-for-projects

Amenajările sunt deja în curs de pregătire, iar construcția lor propriu-zisă va avea loc în patru săptămâni înainte de Ziua Zero a Electric Castle #5. 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu