Închide

Fostul director medical al spitalului județean din Cluj: ”Din pă­ca­te, la stat nu prea avem standarde, nu avem o politică naţională pentru aceste standarde”

Sănătate by Actual de Cluj - mai 12, 2023 0 327

Medicina se schimbă, iar atitudinea faţă de pacient trebuie să se adapteze prin forma­rea permanentă a fiecărui angajat din spitale, crede conf. dr. Adela Golea, de la Spitalul Transilvania. Anterior, a fost directoarea medicală a Spitalului Judeţean Cluj, având experienţă în sectorul public de sănătate.

„Trebuie să avem nişte politici de sănă­tate naţională reală, care să fie mediate între stat şi privat. Eu sunt de puţin timp în aria de privat. Aceşti jucători s-au dezvoltat pe nişte nişe care nu existau, pe standarde, cum este partea de oncologie, de ginecologie. Din pă­ca­te, la stat nu prea avem standarde, nu avem o politică naţională pentru aceste standarde. Ce nu este în politicile de sănătate este par­tea de formare care este o reală problemă, de la portar până la ultimul coleg, pentru că me­dicina se schimbă. Abilităţile trebuie con­stru­ite şi susţinute. Nu avem de unde să îi luăm de pe piaţă dacă nu pregătim perso­nalul şi nu investim în ei“, a spus conf. dr. Adela Golea, reprezentantă a Spitalului Tran­silvania din Cluj-Napoca, pentru Ziarul Financiar.

Citește și:

Directorul medical al spitalului județean din Cluj, Adela Golea, și-a dat demisia, directorul Șușca pleacă și el, dat afară de ministru

Detalii din dosarul care a indignat lumea medicală din Cluj: cum a motivat instanța condamnarea șefei UPU Cluj Adela Golea pentru că a refuzat recoltarea probelor de sânge șoferilor beți

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare