Închide

Harta șpăgii în spitale în luna aprilie: județele Cluj, Alba și Neamț au cele mai mici procente de pacienți care spun că personalul medical le-a cerut bani. La polul opus sunt Ialomița, Teleorman și Giurgiu

Sănătate by Actual de Cluj - mai 12, 2023 0 121

Județele Cluj, Alba și Neamț au cele mai mici procente de pacienți care spun că personalul medical le-a cerut bani în luna aprilie, în timp ce la polul opus sunt județele Ialomița, Teleorman și Giurgiu, potrivit datelor agregate de platforma Graphs.ro, pe baza informațiilor de pe platforma data.gov.ro.

Media la nivel național a pacienților care spun că medicii sau asistentele le-au cerut bani este de 1,67% în aprilie față de 1,61% în martie. În luna aprilie, 28.869 de pacienți din toată țara au răspuns la chestionarul de feedback, dintre care 482 au spus că li s-au cerut bani în spital.

În aprilie, cele mai mari procente sunt înregistrate în județele Ialomița – 6,47%, Teleorman – 6,43%, Giurgiu – 5,38%, iar cele mai mici în județele Cluj – 0,53%, Alba – 0,59% și Neamț – 0,86%, arată g4media.ro.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare