Închide

Filmul de debut al unei regizoare din Cluj, premiera mondială la festivalul internațional de film de la Varșovia

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 24, 2020 0 169

Filmul de debut al unei regizoare din Cluj, Cecília Felméri, ”Spiral/ Spirala”, are premiera mondială la festivalul internațional de film de la Varșovia, peste câteva zile.

Filmul îl are ca protagonist pe Bogdan Dumitrache și a fost filmat lângă Budapesta, după un scenariu de Cecília Felméri. Filmul e vorbit în limba maghiară. ”Am lucrat la proiectul acesta cinci ani și mă bucur că l-am dus la bun sfârșit și că îl pot arăta lumii, pentru prima dată, într-un festival de categorie A”, spune regizoarea Cecília Felméri. ”Bogdan Dumitrache e un actor foarte bun și mi-a trecut prin minte că ar putea fi el în rolul principal atunci când scriam scenariul, dar știam că nu vorbește limba maghiară. Însă, după ce am realizat că nu găsesc un actor mai potrivit, l-am chemat. Cu ajutorul unui language coach, a învățat replicile în maghiară și totul a decurs bine, într-un final”.

Producători sunt clujenii Oana și Tudor Giurgiu, acesta din urmă directorul festivalului de film Transilvania din Cluj. Filmul este o dramă psihologică despre dificultatea de a lăsa în urmă trecutul și despre felul în care viața noastră și ciclurile naturii sunt profund legate. Bence și Janka trăiesc pe malul unui lac, întreținându-se din taxa pe care o plătesc cei care vor să pescuiască aici. Totul lor pare să curgă armonios în acest aparent paradis, însă relația lor începe să se deterioreze și, odată cu ea, în mod bizar, viața din jurul lacului.

Născută în Cluj-Napoca, Cecília Felméri predă la Universitatea Sapientia din Cluj și este co-fondatoarea și vicepreședinta Asociaţia Cineaştilor Maghiari din Transilvania.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu