Închide

Au făcut plângere la poliție pentru că în mai multe comune clujene a crescut numărul vizelor de flotant, în pragul alegerilor locale

ActualitatePolitica by Actual de Cluj - sept. 24, 2020 0 350

Social democrații clujeni au anunțat că au depus o sesizare la Inspectoratul de Poliție prin care semnalează faptul că la nivelul județului, respectiv în comunele Gârbău, Ciurila, Fizeșu Gherlii, Panticeu și Cojocna, numărul vizelor de flotant a crescut foarte mult, existând suspiciuni majore privind fraudarea alegerilor locale prin creșterea fictivă a numărului de cetățeni îndreptățiți să voteze în localitățile menționate.

„PSD Cluj a solicitat luarea măsurilor legale pentru buna desfășurare a alegerilor locale din 27.09.2020. Prezenta sesizare este pe deplin justificată atâta timp cât în comunele Gârbău, Ciurila, Fizeșu Gherlii, Panticeu și Cojocna numărul vizelor de flotant este destul de ridicat, chiar și 300 de vize/localitate, existând informații că la o adresă au fost eliberate trei vize de flotant. În temeiul Art. 31 și urm. din OG nr. 97/2005, pentru obținerea dovezii de reședință, solicitantul va declara pe propria răspundere că locuieşte mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinţa secundară, indicand motivul care va fi consemnat pe cerere, în faţa funcţionarului de evidenţă a persoanelor.

„În comunele indicate în cuprinsul sesizării noastre la momentul eliberării vizelor de flotant nu s-a ținut cont de condițiile eliberării acestora, evidențiate anterior, fiind necesare verificări în teren, din care să rezulte dacă solicitanţii locuiesc efectiv la adresa declarată”, au transmis reprezentanții PSD Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu