Închide

Festival folcloric organizat de 30 de ani într-o comună din Cluj, duminică, cu ansambluri din 4 județe

Uncategorized by Actual de Cluj - aug. 28, 2019 0 278

Un festival folcloric organizat de 30 de ani într-o comună din Cluj are loc duminică iar la acesta vin ansambluri folclorice din patru județe.

Mai multe formații de jocuri tradiționale și ansambluri folclorice din Cluj, Bistrița-Năsăud, Alba și Mureș evoluează duminică pe scena festivalului „Jocu’ de pe Câmpie”, organizat în comuna clujeană Mociu, cu întreruperi, încă din 1984.

Manifestarea a ajuns la a 24-a ediție și este organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj și începe duminică la ora 12.30 cu o paradă a portului popular și a călăreților prin centrul comunei, după care, pe scena amplasată în aer liber din parcul din centrul comunei e programată deschiderea oficială a evenimentului și evoluția formațiilor de jocuri tradiționale și a ansamblurilor folclorice participante.

Pe scenă urcă formația de jocuri și obiceiuri tradiționale „Zorile” din Mociu, formația de jocuri tradiționale din Vaida-Cămăraș, ansamblul folcloric „Someșul Apahida”, formațiile de jocuri tradiționale din Urca și din Ceanu Mare, asamblul folcloric „Miorița” din Cluj-Napoca, ansamblul „Vințana” din Vințu de Jos și „Someșana” din Dej, ansamblurile folclorice „Doina Sărmașului” din Sărmașu și „Dor de pe Câmpie” din Silivașu de Câmpie, „Rapsodia clujană” din Cluj-Napoca și formația de jocuri tradiționale din Frata.

Pe scenă urcă și mai mulți soliști vocali.  Prima ediție a Festivalului „Jocu’ de pe Câmpie” a avut loc în anul 1984 la Mociu, când au participat formații artistice din județul Cluj, dar şi din Alba, Mureș sau Bistrița-Năsăud.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu