Închide

Expoziţii noi, produse de design şi activităţi pentru copii la Fabrica de Pensule

Uncategorized by Actual de Cluj - oct. 05, 2018 0 335

Expoziţii noi şi tururi ghidate, activităţi pentru copii şi o nouă ediţie a Cluj Design Days vă aşteaptă în acest final de săptămână, la Fabrica de Pensule.

Program de week-end:

 VINERI

 19:00 vernisajele celor 4 expoziții din spațiile Pilot, CoPilot, RAFT și Lateral ArtSpace

Vernisajele au loc în cadrul evenimentului Noaptea Albă a Galeriilor Cluj Napoca 2018 și se pot vizita până la ora 23:00 sau în următoarele zile, în timpul programului obișnuit (de marți până sâmbătă între orele 15:00 – 19:00).

⫸ Cu excepția riveranilor #3 | expoziție de grup
Pornind de la un indicator rutier cu un mesaj confuz pentru multe persoane, Cu excepția riveranilor dă un impuls artiștilor din Fabrica de Pensule de a colabora într-un context nou, care seamănă cu un blind date. Fără a ști inițial ce vor expune ceilalți colegi, fiecare artist va introduce în expoziție o lucrare personală, alterând rezultatul final al acesteia.

⫸ TE IUBIM, Paul Mureșan la RAFT
Cine ar mai fi bănuit că în mijlocul Europei, tot în 2018, ne pândeşte reîntoarcerea la evul mediu şi o epidemie de ciume noi: tradiţionalismul şi naţionalismul?

⫸ Indigo | Tina Chiriță
Expoziția marchează finalul rezidenței Artist în șantier, o rezidență de o lună dedicată studenților Universității de Artă și Design Cluj, pentru a încuraja experimentul și cercetarea, dorind să inițiem și să susținem producerea, înțelegerea și studiul artei contemporane.

⫸ Ioan Grosu / Solo Show
Ioan Grosu aparține unei generații de artiști ai erei digitale și totuși picturile sale, realizate în general în ulei de-a lungul unei perioade extinse de timp, se nasc din surse și tehnici analog.

⫸ Expoziția Introspectapet de Mihaela Mihalache – asamblat de Fabrica de Pensule, găzduit de Vorbe
Titlul expoziției evocă două elemente cu referire la un univers intim, interior: unul vizibil, tangibil, mărginit, celălalt efemer, de necuprins, imperceptibil de către cei din exterior.
 19:00 ateliere deschise – etajul 1

Open Studios este o ocazie rară de a întâlni artiștii din Fabrica de Pensule. Hai să tragi cu ochiul în ateliere și să vezi lucrări suspendate pe pereți sau în procesul de creație.
 19:00 Kids Corner – sala Studio, etajul 1

În timp ce părinții participă la vernisaje, locul copiilor este la colț – colțul creativ, un spațiu în care se pot manifesta micii artiști (program: 19:00 – 21:00).
 19:00 Cluj Design Days Opening Cocktail – etajul 2

Matching Design, conceptul ediţiei Cluj Design Days 2018, va reuni cele mai creative şi originale produse de design de obiect, vestimentar, mobilier şi accesorii produse în România, atent selecționate.

⫸ 20:00 C’est bon • E ok • Rendben • This is just a story – sala RAP, parter

Un act de echilibristică între stand-up și șamanism – This is just a story se prezintă ca unteatru sărac din zilele noastre, combinând lumina smartphone-ului cu sunetul drâmbelor de bambus. În acest spectacol ironic și poetic, relația cu publicul este construită cu umor.

◉  SÂMBĂTĂ
⫸ 10:00 tururi ghidate pentru copii – Lobby, etajul 1Copiii vor avea ocazia să descopere alături de ghidul nostru toate expozițiile din Fabrica de Pensule, inclusiv expoziția Cluj Design Days.
⫸ 11:00 ARTbecedar – Lobby, etajul 1Atelier creativ dedicat copiilor, pus la cale de Cristina Gagiu – artist din comunitatea Fabricii de Pensule.
⫸ 13:00 Cluj Design Talks – etajul 2
⫸ 14:00 brunch cultural @ Lobby, etajul 1

Vrei să cunoști comunitatea Fabricii de Pensule? Ne vedem sâmbătă la o gustare, ocazia perfectă de a face schimb de idei și rețete cu artiștii și echipa Fabricii. Împarte și tu cu noi mâncarea ta preferată!
⫸ 15:00 tururi ghidate – Lobby, etajul 1

Expozițiile se pot vizita sâmbătă și duminică între orele 15:00 – 19:00 (sau în cadrul programului obișnuit, de marți până sâmbătă între orele 15:00 – 19:00).
⫸ 17:00 Cluj Design Talks – etajul 2
⫸ 19:00 FMR – Forme ușoare de performativitate #5 – sala RAP, parter

#FMR este un loc în care artiștii se simt liberi, deschiși spre a fi ei înșiși, curioși să experimenteze spontaneitatea, întâlnirea cu prezentul lor aici și acum. Sesiunea #5 se va transfoma în locul apariției unor noi forme artistice: reflecții spontane și acțiuni inspirate de momentul prezent fără teama de a fi judecat de către public sau colegi.
⫸ 19:00 Cluj Design Fashion Show – Sala Studio, etajul 1

 ◉ DUMINICĂ

⫸ 10:00 tururi ghidate pentru copii – Lobby, etajul 1

Copiii vor avea ocazia să descopere alături de ghidul nostru toate expozițiile din Fabrica de Pensule, inclusiv expoziția Cluj Design Days.
⫸ 13:00 Cluj Design Talks – etajul 2
⫸ 15:00 tururi ghidate – Lobby, etajul 1

Expozițiile se pot vizita sâmbătă și duminică între orele 15:00 – 19:00 (sau în cadrul programului obișnuit, de marți până sâmbătă între orele 15:00 – 19:00).
⫸ 17:00 Cluj Design Talks – etajul 2
⫸ 18:00 Closing Cocktail Cluj Design Days 2018 – etajul 2
⫸ 20:00 Every Wall is a Door | proiecție One World Romania – Lobby, et. 1

Un documentar-eseu de râs și plâns pe marginea unui proces istoric ireversibil – șocul trăit de bulgari după prăbușirea regimului comunist. Regizoarea montează secvențe de arhivă din emisiunea culturală a mamei sale, pe care le dublează cu un comentariu subiectiv-nostalgic.

Foto: Fabrica de Pensule

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare