Închide

EXCLUSIV: E oficial, CFR Cluj merge în Europa League! Duru confirmă: „Dinamo nu poate, echipa din Cluj nu are nici o problemă!”

Recomandarea redacțieiSport by Catalin Suciu - mai 20, 2014 0 278

Echipa lui Miriuță va participa în premilinariile Europa League în locul lui Dinamo București.

foto:prosport.ro

foto:prosport.ro

Echipa din Gruia profită de problemele altora. Dinamo a primit aviz negativ și nu va putea juca în nici o competiție europeană din cauză că și-a anunțat deschiderea procedurii de insolvență, iar CFR-ul îi va lua locul. „Dinamo a primit licența, dar îi va fi retrasă. Mâine se va lua act în ședina Comisiei de Licențiere care a fost anunțată. În aceste condiții, CFR Cluj va reprezenta România în locul lui Dinamo. Formația din Cluj și-a luat licența pentru Europa fără nici un fel de probleme și va putea juca. Nu are de ce să nu o facă”, a declarat pentru actualdecluj.ro Viorel Duru, directorul Comisiei de Licențiere.

În ciuda faptului că are datorii de peste 2,5 milioane de euro, clubul „feroviar” va putea juca în Europa League. Până pe data de 30 iunie, echipa este obligată să prezinte un raport financiar la UEFA din care să reiasă toate datoriile pe care le are. Apoi va urma un nou control, iar până pe 30 septembrie echipa va fi nevoită să facă dovada plăților, în caz contrar urmând a fi amendată cu 100.000 de euro.

Ultimul termen pentru plăți este pe 30 martie, 2015. În cazul în care CFR nu va își va achita datoriile până la acea dată, clubul va fi exclus 1 an din cupele europene.

  • author photo two

    Catalin Suciu

    Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu