Închide

Exclusiv: Cristea iese din joc. Omul de afaceri Octavian Buzoianu candidează la Primăria Cluj Napoca, cu sprijinul PSD

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - mart. 31, 2016 0 1611

Eveniment de ultimă oră. Se pare că social-democrații au decis să renunțe la candidatura deputatului Aurelia Cristea pentru Primăria Clujului. În locul ei va intra în campanie electorală omul de afaceri clujean, Octavian Buzoianu (foto sus). Acesta tocmai a ieșit să anunțe că va candida „independet”, după formula în care a fost anunțată și candidatura jurnalistului Dinu Criste, pentru Primăria Florești. Sursele Actualdecluj.ro informează că Octavian Buzoianu va avea sprijin total din partea PSD: „S-au făcut sondaje și se pare că cea mai bună soluție este Octavian Buzoianu. Aurelia Cristea a înțeles și a fost de acord să susțină candidatura omului de afaceri”. Contactată telefonic, Cristea nu a respins această informație. Ea a spus că deocamdată se fac ultimele demersuri pentru încheierea unei alianțe cu ALDE și că apoi PSD va decide în privința candidatului pentru Primărie. „Sigur, orice se poate întâmpla încă. Este posibilă și această variantă, privind susținerea unui candidat independent”, a subliniat ea.

Cine este Octavian Buzoianu

Octavian Buzoianu împreună cu fratele său Călin sunt cotați cu o avere de peste 8 milioane de euro, potrivit Topului Forbes. Candidatul la Primărie desfășoară afaceri în domenii precum: turism, energie, imobiliare și agricultură. În trecut, Octavian Buzoianu a fost directorul Fabirici de Bere din Cluj, iar ulterior a devenit manager al Companiei de Bere România, care deținea și fabrica Ursus. Frații Buzoianu sunt patronii hotelului de cinci stele Opera Plaza și au dezvoltat și complexul de birouri Cluj Business Center, construit pe locul fostei fabrici Feleacul.

Citește și:

Încă un candidat la Primăria Clujului: un om de afaceri vrea să conducă orașul

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.