Închide

Eșecul Colectiv

Opinie by Catalin Suciu - aug. 27, 2023 1 194

La fiecare tragedie, statul român reacționează cu promptitudine. Se dau declarații, se găsesc responsabili, iar apoi totul se uită, că așa e firea umană, în genere. Totul se uită.

Cotidianul vine cu noi și noi provocări, astfel că trecutul rămâne trecut, așternându-se praful peste tot.

După Colectiv, statul a pornit o campanie în masă de verificări ale unor localuri, cluburi, spitale, instituții . Tragedia a scos atunci la lumină, între altele, imposibilitatea României de a trata arșii. Au trecut anii și s-au schimbat prea puține.

După ce au început să ardă în pandemie secțiile de Terapie Intensivă cu bolnavii internați, au fost verificate masiv toate secțiile ATI.

Și atunci s-au transferat bolnavi în Belgia și în alte state europene capabile să trateze.

Au explodat rafinării, au ars alți oameni, iar acum mor pompieri și forțe de ordine.

Cu siguranță că toate stațiile GPL vor fi de acum verificate și vor mai cădea câteva capete pentru opinia publică. Se vor da comunicate cu verificări, cu amenzi,cu închideri de stații GPL în fiecare județ.

Doar că și acum România , cu tot bagajul de nenorociri in spate, continuă să își transfere pacienții în străinătate.

Statul verifică, la sânge , fiecare dezastru, fără să îl prevină. Mereu are nevoie de o explozie, de un accident înfiorător, de decese, pentru a „verifica”, pentru a-i face pe vinovați să plătească.

Niciodată nu e o instituție de vină, nu e de vină vreun minister, ci câteva persoane, când , de fapt, răspunderea ar trebui asumată colectiv. Fiindcă am eșuat colectiv.

Un comentariu

  1. Sunt un antibăsist notoriu. Totuși, pariez că chiorul, chiar dacă ar fi fost beat-tun, tot venea la locul dezastrului. Leneșul de la Cotroceni nu a ieșit din grajd. Ce măgar ordinar!!!

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

< Articolul precedent

Articolul urmator >