Închide

Culisele s”U”bmediocrității

Opinie by Catalin Suciu - sept. 05, 2023 0 1385

Nu știu ce fac cei de la U Cluj, dar reușesc mereu să uimească, mai nou cu transferuri.

Ultimii jucători anunțați: Cîmpanu, de la Craiova lui Rotaru și Peteleu, de la CFR, al treilea fundaș dreapta slab pe care va miza clubul. „Specialiștii” vor spune că poate juca și stânga. În orice caz, de Peteleu a încercat CFR să scape de câteva luni și nu l-a vrut nimeni.

Președintele clubului Radu Constantea stă ascuns, iar unul dintre cei (nu singurul) care se ocupă de transferuri la U, de exemplu, este nimeni altul decât Tudor Constantea, fratele președintelui, spun surse de încredere.

Tudor, fratele președintelui ținut în funcție de primarul Emil Boc, sponsor generos al clubului cu aproximativ 2 milioane de euro de la bugetul local, colaborează cu un impresar, Andrei Balmoș, un suporter al Universității care a trăit în ultimii ani in Anglia.

Tudor Constantea și Balmoș negociază contractele antrenorilor, avansează propuneri din partea clubului, sună fotbaliști, sună antrenori. Balmoș are și fotbaliști sub contract la U Cluj.

Să revenim. Omul principal în negocierile cu Șumudică, din timpul mandatului lui Petrea, a fost Tudor Constantea. Fratele șefului de la „U” l-a sunat pe Șumi, iar Șumudică a cerut 40.000 de euro contract pentru el și staff-ul său. Tudor i-a oferit 38.000, iar Șumudică a acceptat. Peste câteva zile, Șumi a fost sunat din nou, iar oferta a scăzut la 35.000. Antrenorul a fost dispus să mai facă un compromis, numai că la următorul apel primit nu a mai rezistat.

El a fost sunat de Andrei Balmoș. Șumudică nu știa cu cine vorbește, iar Balmoș s-a prezentat drept impresar din Anglia, a spus că e în relații bune cu Universitatea și cu suporterii. Șumi l-a ascultat până când Balmoș i-a transmis că Universitatea îi poate oferi maximum 31.000 de euro, moment în care tehnicianul s-a enervat și a pus capăt discuțiilor.

Așadar, în câteva zile, oferta Universității pentru Sumudica a scăzut de la 38.000 până la 31.000.

Peste o vreme Șumudică a fost resunat de același Tudor Constantea, care i-a spus că ar urma să se audă din nou după derby -ul cu CFR, ceea ce nu s-a mai întâmplat fiindcă Sabău a acceptat să revină.

Tudor ar fi și în contact direct cu mai mulți fotbaliști din vestiar, care s-ar fi plâns – cel puțin asta susține în fața apropiaților Tudor Constantea – de metodele de antrenament ale lui Petrea.

Pe de altă parte, transferuri ar face și Gabriel Giurgiu împreună cu celebrul Nene, care a descoperit toată America de Sud, de la Falcao încoace.

El ține cursuri, între altele, cu laptopul, în fața antrenorilor de la centrul de copii și juniori, dar, spun „gurile rele”, nu prea ajunge la meciuri.

Plecarea lui Thiam și evoluțiile slabe din acest sezon 

Acuzat că nu a vrut să rămână la U Cluj, cel mai bun fotbalist are și un motiv pentru refuz. Înainte de vacanță, Thiam a cerut să îi fie achitată prima de obiectiv, promițând că se întoarce la reunire dacă își primește bonusul. Nu l-a primit. Public, inclusiv directorul sportiv Gabriel Giurgiu a anunțat într-o conferință de presă că niciunul dintre fotbaliști nu și -a încasat bonusul din sezonul trecut. O fi și aici o explicație pentru startul slab de campionat?

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare