Închide

E Gheboasă rău

Opinie by Catalin Suciu - aug. 07, 2023 0 495

Valuri de ipocrizie s-au revărsat pe Facebook după prestația manelistului Gheboasă la Untold. Sunt acei oameni toleranți care nu emit opinii, ci susțin adevăruri incontestabile; ei ar putea fi niște scribi dintr-o societate uitată, niște legiuitori moraliști hotărâți să facă dreptate cu ghilotina.

Din sute de artiști prezenți la Untold, l-au găsit pe Gheboasă. Beculețul roșu a fost aprins de prezența copiilor în fața lui, adolescenți care -culmea- îi știau pe de rost versurile porcoase, de parcă atunci, în timpul concertului ,Gheboasă i-a învățat și i-a îndemnat să „dea la sertarul femeilor”.

Manelistul cunoscut de copii a devenit un paria, precum și cei care l-au invitat.

Tot la UNTOLD au fost prezenți, printre alții, și Paraziții, iar în public s-au aflat tot atâția copii. Câteva dintre piesele celor de la Paraziții, așa, ca un scurt istoric : „Parc-aș *ute ceva”, „*ut”, „te sparg la buci”, „sloboz”, „cum să jignești o femeie” , iar lista e infinită.

Cât despre Gabriel – așa îl cheamă pe Gheboasă – a fost abandonat de părinți după naștere. Maică -sa nu l-a vrut, iar taică -său e pușcăriaș. El a crescut în centre de plasament. A încercat să își facă un rost în lume, așa cum a putut el, cu atât de puține posibilități, cu atât de multe prejudecăți. Nu și -a dorit să fie vreun model pentru cineva anume, ci să trăiască și să scape de sărăcie.

În schimb, judecătorii curții supreme l-au identificat ca problema majoră din educația copiilor.

Nu e de vină școala, nu e de vină sistemul de învățământ și nu e relevant ceea ce li se livrează copiilor acasă, în familie.

E Gheboasă rău.

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

< Articolul precedent

Articolul urmator >