Închide

După ce până la o sută de pacienți zilnic se prezintă la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj spontan, fără bilet de trimitere, în spital ar urma să fie amenajată o Unitate de primire a Urgențelor

Sănătate by Actual de Cluj - mart. 08, 2023 0 297

După ce până la o sută de pacienți zilnic se prezintă la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj spontan, fără bilet de trimitere, în spital ar urma să fie amenajată o Unitate de primire a Urgențelor.

E nevoie în acest sens de un aviz de la Ministerul Sănătății, care a fost cerut pentru înființarea unui Compartiment de Primiri Urgențe de specialitate (CPU-S). ”Necesitatea înființării unei astfel de structuri este justificată, în principal, de numărul mare de pacienți, în medie între 80 și 100 de persoane pe zi, care se prezintă în mod spontan la spital cu diverse boli infecțioase, fără a avea bilet de trimitere de la medicul de familie și care necesită consultații medicale în regim de urgență și triaj epidemiologic. O mare parte dintre acești pacienți au nevoie, pe lângă consultația de specialitate, de investigații de laborator și/sau de radiologie, motiv pentru care sunt redirecționați spre Unitățile ori Compartimentele de Primire a Urgențelor pentru efectuarea examinărilor în regim de urgență”, arată Consiliul Județean, instituție în subordinea căreia funcționează spitalul. ”Aceste prezentări îngreunează, astfel, activitatea celorlalte servicii de urgență și, de asemenea, cresc riscul transmiterii bolilor infecțioase la persoanele cu patologie non-infecțioasă aflată în investigații în celelalte servicii”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu