Închide

După 11 ani de la primul parteneriat, Primăria reia colaborarea cu USAMV pentru a deschide publicului grădina agrobotanică din incinta universității

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - mart. 01, 2023 0 244

După parcul Iuliu Prodan amenajat de Primăriei printr-un parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) pe un teren 3 hectar care i s-a pus la dispoziție, Primăria înceape și etapa doi a colabării din 2012, printr-un nou parteneriat. Aceasta implică deschiderea grădinii agrobotanice de 2,8 hectare a USAMV, print-o serie de investiții din bani publici.

Senatul USAMV a aprobat anul acesta încheierea unui nou acord de parteneriat cu Primăria pentru introducerea în circuitul public a grădinii agrobotanice de pe Calea Mănăștur 3-5. Vechiul parteneriat din 2012 între cele două instituții a expirat, motiv pentru care a fost inițiat noul acord.

Consilierii locali vor dezbate la ședința ordinară din 3 martie un proiect de hotărâre prin care se va asuma noua colaborare.

În cadrul parteneriatului, USAMV dă Primăriei dreptul de a folosi terenul iar municipalitatea se obligă să investească în amenajarea și întreținerea acestei grădini, inclusiv în reabilitarea turnului de apă existent aici și introducerea sa în circuitul cultural al orașului. Periada partenerialului este de 10 ani, cu posibilitatea de prelungire, prin acordul părților. USAMV va folosi în continaure zona și ca bază didactică.

 

(sursa: primariaclujnapoca.ro)

Vezi și:

Primăria vrea să deschidă publicului o grădină agrobotanică deținută de o Universitate din Cluj

Vezi și: FOTO / VIDEO Grădina botanică a Clujului de care nu știe nimeni: are mii de specii pe hectare întregi, magnolii de 100 de ani, arbori Sequoia, accesul e gratuit

În 2010-2012, primăria a inițiat un parteneriat cu USMV prin care universitarea a pus la dispoziția municipalității peste 6 hectare de teren din incinta campusului de pe Calea Mănăștur 1-3 iar administrația s-a angajat să amenajeze aceste zone verzi și să le deschidă publicului. În cadrul colaborării, Primăria a deschis doar parcul Iuliu Prodan cu o investiție de peste 780.000 lei. Etapa a doua a proiectului implica amenajarea grădinii agrobotanice a USMV la nivelul uneie de talie europeană cu acces controlat.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu