Închide

Doi consilieri județeni, de la USR și PMP, au trecut în PNL / E o trecere formală, pentru că altfel ei n-au făcut decât să-i cânte în strună lui Alin Tișe, de când sunt consilieri / Lista pretendenților la funcții din partea PNL se îngroașă astfel

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - apr. 12, 2024 0 319

Doi consilieri județeni și-au anunțat mutarea în PNL,  în această săptămână. Este vorba de Adela Deheneș care a ajuns consilier județean de pe listele USR și de Andrei Maxim care obținuse mandat de pe listele PMP. Cei doi nu fac decât să oficializeze faptul că între timp deveniseră colaboratori ai președintelui liberal Alin Tișe. Totodată, vor îngroșa numărul de pretendenți „liberali” la funcțiile/mandatele puse în joc în acest an electoral.

În ultimii 4 ani, Adela Deheneș și Andrei Maxim n-au ridicat nicio problemă majoră în Consiliul Județean și n-au avut nicio inițiativă de interes pentru clujeni, cu atât mai puțin vreo acțiune de opoziție. În schimb, cei doi au avut grijă să se pună bine cu președintele în funcție, Alin Tișe, iar cea mai zeloasă în sensul acesta s-a dovedit Adela Deheneș, care la aproape fiecare ședință găsea prilej să împartășească cu Tișe diverse „politețuri”.

Deheneș a motivat că a plecat din USR pentru că „partidul e în declin”, că a avertizat conducerea dar nimeni nu ține seama, subliniind că la alegerile din 9 iunie va candida pe listele PNL, pe locul 20. Așadar, o spune chiar Deheneș, n-a plecat oricum din USR, ci negociind un loc pe listele de candidați PNL.

Fosta colegă de partid de la USR, Oana Murariu, a explicat că Deheneș urma oricum să fie exclusă din USR, pentru că a încălcat în repetate rânduri statul partidului, menționând că Deheneș nici măcar n-a avut decența să depună o demisie la partid.

Cât despre Andrei Maxim, acesta e un anonim absolut care a trecut prin Consiliul Județean pentru că așa s-a nimerit. Cum PMP a avut în ultimii ani un statut incert, individul n-a avut niciun rol politic care sa-i confere puțină notorietate. Tot ce-a făcut Maxim în mandatul său de consilier a fost să voteze așa cum îi cere Tișe. Rămâne de văzut dacă în PNL va primi vreun alt rol sau niciun rol.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.