Închide

Dezamăgire la Cluj: „am avut maximă încredere că vom câștiga”

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 16, 2016 1 863

Omul care a împins candidatura Clujului în titlul de capitală culturală europeană în ultimii ani, Florin Moroșanu, vorbește cu actualdecluj.ro după ce a aflat vestea că titlul ajunge nu la Cluj, ci la Timișoara: „am fost foarte dezamăgit!”.

Florin Moroșanu e președintele asociației care a adunat în ultimii ani toate punctele forte ale Clujului în încercarea de a convinge Europa că merită să fie capitală culturală europeană în 2021. A ajuns în finală alături de București, Baia Mare și Timișoara, doar ca să afle în această după-masă că pierde în favoarea ultimei. L-am întrebat cum a primit vestea și dacă se aștepta să piardă: „normal că nu mă așteptam”, spune el. „Am fost foarte dezamăgit”.

Primarul din Timișoara, Nicolae Robu, a spus după aflarea veștii că pregătise un discurs de înfrânt, căci aflase „pe surse” că nu orașul de pe Bega va primi titlul. A avut și Moroșanu sursele sale, și dacă da ce i-au spus? Nu, spune el, „am încercat să mă țin deoparte”. S-a așteptat ca orașul să piardă competiția? „Am avut maximă încredere că vom câștiga. Eram mai mult convins că vom câștiga decât că vom pierde”, a explicat Moroșanu.

Acum acesta spune că va analiza împreună cu autoritățile din Cluj punctele forte ale dosarului de candidatură, pentru ca măcar acestea să fie implementate oricum în următorii ani. „Nu poate rămâne în zadar o muncă de atâția ani, e o strategie aproape la cheie”, a conchis el.

Citește și:

Am pierdut bătălia – Clujul a ratat titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. actualdecluj.ro a transmis vestea LIVE TEXT

Un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare