Închide

Viceprimar UDMR: „Rămânem ceea ce am fost dintotdeauna – capitala culturală și orașul comoară al Transilvaniei”

ActualitateAdministrațieCulturăTop News by Luminiţa Silea - sept. 17, 2016 0 322

„Dacă câștigam, era cel mai ușor. Așa este o provocare și mai mare să continuăm proiectele începute”, a spus viceprimarul Anna Horvath, ieri, în Piața Unirii, după aflarea veștii că orașul a pierdut titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 în favoarea Timișoarei.

După momentele de mâhnire și dezamăgire trăite cu lacrimi în ochi alături de mâna de oameni strânși în Piața Unirii, viceprimarul UDMR, Anna Horvath a postat și un mesaj public despre viitor, parafrazându-l pe Nicolae Iorga. Mesajul a fost postat în limba maghiară dar și în limba română. „Sunt multe feluri de victorii și multe feluri de înfrângeri. Nicolae Iorga spunea că o înfrângere e numai mijlocul pe care ni-l dă soarta ca să vedem ce lipsește pentru a învinge. Victoria noastră constă în faptul că am devenit mai buni, mai empatici, mai uniți ca și comunitate clujeană. Am convingerea că, împreună, vom găsi resursele necesare să nu renunțăm la proiectele, visele, procesele generate de acești 6 ani de pregătire. Când am decis să candidăm, am pornit pe un drum din care nu vrem să ne oprim, să ne întoarcem. Ne-am asumat împreună valorile fundamentale ale acestui oraș, am făcut angajamente unii față de alții. Eu am încredere în forța clujenilor de a merge mai departe pe acest drum și fără a fi câștigat acest titlu”, a subliniat Horvath.

Viceprimarul UDMR al Clujului a mai spus că, deși nu vom fi Capitală Culturală Europeană în 2021, rămânem ceea ce am fost dintotdeauna: Capitala culturală și orașul comoară al Transilvaniei.

Oficialul a mai ținut să transmită mulțumiri și recunoștință echipei care a lucrat la dosarul de candidatură și tuturor celor care în cei 6 ani de pregătire au contribuit cu ideile, cu susținerea și cu muncă la proiectul Clujului.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare