Închide

Clujul nu acceptă înfrângerea și vrea să înceapă proiectul „Cealaltă Capitală 2021 -Capitala Transilvaniei”

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - sept. 17, 2016 0 1439

Primarul Emil Boc și președintele Consiliului Județean, Alin Tișe doresc ca proiectul cultural al Clujului-candidat, chiar dacă a fost pierzător, să fie implementat până în 2021. Cei doi oficiali spun că au adresat o invitație Asociatiei Cluj-Napoca 2021 Capitala Europeana a Culturii (mai precis președintelui Florin Morosanu și directorului Ștefan Teișanu) pentru ca aceasta să continue implementarea proiectului cu care Clujul a candidat la titlul de Capitală Culturală Europeană.

„A fost o muncă de 6 ani de zile în care au fost implicați sute de oameni cu expertiză de specialitate în domeniul cultural, si nu numai. Ca urmare a acestui efort, Clujul are astazi o strategie culturală și un plan coerent de implementarea a acesteia. Proiectele din Dosarul de candidatură la titlu reprezintă esența acestei strategii culturale a orașului. Proiectele sunt necesare orașului și trebuie implementate. Câștigarea titlului ar fi asigurat o mai mare vizibilitate, dar nu înlocuia munca noastră de implementare. Obligația financiară majoră ne revenea oricum tot nouă”, a subliniat primarul Emil Boc.

Acesta a făcut parte, împreună cu președintele CJ Cluj, Alin Tișe din delegația Clujului care a participat vineri la ultima susținere a dosarului de candidatură cu care Clujul a pierdut la două voturi titlul de capitală Culturală Europeană 2021, în favoarea Timișoarei.

AICI DETALII:

Am pierdut bătălia – Clujul a ratat titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. actualdecluj.ro a transmis vestea LIVE TEXT

În aceeași formulă, oficialii au declarat că doresc ca Asociația Cluj-Napoca 2021 să continue implementarea proiectului cultural al Clujului și că ei le-au cerut președintelui Florin Morosanu și directcorului Ștefan Teișanu să rămână în respectiva asociație pentru a face acest lucru posibil. „Ar fi mare păcat și o uriașă greșeală ca o muncă atât de consistentă și o expertiză valoroasă să nu fie fructificată în interes public. Nimeni nu poate nega sau lua dinamismul și vitalitatea culturală a orașului. Nimeni și nimic nu ne poate impiedica să fructificăm în continuare avantajele competitive ale Clujului care îl plasează în postura de primul oraș din România după București, iar în unele domenii chiar în fața Capitalei. Depinde doar de Noi să continuăm finanțarea consistentă a sectorului cultural (din 2010 încoace finanțarea a crescut de aproape 10 ori, de la 300.000 euro la aproape 3 milioane euro, doar pentru sectorul ONG). Nimeni nu ne poate lua titlul de Capitală Europeană a Tineretului pe care l-am avut deja. Depinde doar de Noi să menținem Comunitatea clujeană alături de acest proiect, așa cum a fost până acum. Felicităm încă o dată Timișoara și Haideți ca în 2021 să-i invitam pe toți europenii să vadă și Cealaltă Capitală, Cluj-Napoca, capitala Transilvaniei. Nu trebuie neapărat Titlu pentru a fi capitală culturală europeană. Putem demonstra asta”, a concluzionat primarul Emil Boc.

Președintele Asociației Cluj-Napoca 2021, Florin Moroșanu, a confirmat pentru Actualdecluj.ro faptul că, după aflarea veștii de ieri că Timișoara a câștigat titlul în defavoarea Clujului, a avut loc o discuție lungă cu oficialii Clujului la care cei doi lideri locali, Emil Boc și Alin Tișe, au menționat că vor ca proiectul cultural al Clujului să devină realitate și să fie implementat. „Nu credeam că acest lucru a fost făcut deja public, că ni s-a propus să continuăm. Faptul că am pierdut, nu înseamnă că trebuie să ne oprim  sau să lăsăm lucrurile așa. Clujul trebuie să continue. Încă nu știu cum și dacă vom merge noi înainte. Eu, Ștefan, echipa. Acest lucru va fi lămurit zilele următoare când vom avea discuții cu administrația clujeană”, a declarat pentru Actualdecluj.ro, Florin Moroșanu.

Ce a spus ieri președintele Asociatiei Cluj-Napoca 2021:

Dezamăgire la Cluj: “am avut maximă încredere că vom câștiga”

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare