Închide

Destinație de weekend: castelul Kálnoky – Muzeul Vieții Transilvănene de la Micloșoara dezvăluie cum trăia nobilimea din zonă în secolul al XVIII-lea

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 16, 2023 0 63

Muzeul Vieții Transilvănene este amenajat în castelul Kálnoky din localitatea Micloșoara, județul Covasna, iar istoria acestuia se întinde pe mai mult de cinci secole. Muzeul își propune să arate ce însemna viața nobililor din zonă în jurul secolului al XVIII-lea, cu ajutorul obiectelor recuperate, donate sau cumpărate, de la arme autentice rămase din luptele duse de Kalnoky cu turcii, la scrinuri, sobe spectaculoase, reconstituiri ale vestimentației de epocă, sau chiar un pian Streicher original, același model pe care îl folosea și Johannes Brahms.

Muzeul ocupă întregul parter al fostului conac de vânătoare din Micloșoara, arată g4media.ro.

castelul Kalnoky, Micloșoara
Sursa foto: Facebook / Kalnoky Castle- The Museum of Transylvanian Life
castelul Kalnoky, Micloșoara
Sursa foto: Facebook / Kalnoky Castle- The Museum of Transylvanian Life

Salonul de gală este prezentat în stilul unic din Europa, cunoscut exclusiv din Transilvania – renascentismul târziu și barocul timpuriu (perioada de tranziţie a secolelor 17–18). Una dintre cele mai frumoase săli ale muzeului, „Casa doamnei”, așa cum era numită rezidenţa conteselor, prezintă viața cotidiană a unei doamne în renascentismul târziu și barocul timpuriu: obiecte delicate, sticlărie, un colț amenajat pentru broderie și citit. „Casa stâpănului”, prin contrast, prezintă arme din luptele cu turcii, covoare turcești. Atmosfera unei bucătării de castel de secol XVIII este redată în pivnița castelului, acum spațiu pentru mese festive, se arată în prezentarea de pe site-ul muzeului.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu