Închide

Defibrilatoare publice în Cluj. Unde ar urma să fie montate

ActualitateTop News by Catalin Suciu - mai 03, 2019 0 147

Administrația din Cluj va cumpăra mai multe defibriliatoare pe care le va amplasa în zone circulate din oraș. În parteneriat cu SMURDUL, se vor face și cursuri publice de prim ajutor pentru a informa oamenii despre cum se folosesc acestea, în caz de nevoie.

Potrivit administrației, zone precum Gara Cluj-Napoca sau zona centrală în care se află și primăria, vor avea defibrilatore care vor putea fi utilizate de oricine, în caz de nevoie. Numărul persoanelor care au nevoie de asistență medicală de urgență cardiacă este în creștere în ultimii ani, iar o intervenție în timp timp util cu defibrilatoare, poate salva o viață pusă în pericol.

Cu sprijinul SMURD se va organiza și o campanie de informare publică, pentru ca oamenii să poată acorda, astfel, primul ajutor în cazul persoanelor care necesită o asemenea intervenţie, până la sosirea echipajului specializat.

Defibrilatoarele publice vor fi montate în urma proiectului de bugetare participativă, unde clujenii propun idei pentru orașul lor, iar cele mai votate de public sunt implementate de autoritatea locală.

Citiți și:

Ce își doresc pentru 2018 clujenii în oraș prin Bugetarea Participativă

 

.

 • author photo two

  Catalin Suciu

  Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare