Închide

Daniel Dines demisionează din funcția de co-CEO al UiPath. Compania îi înființează o nouă funcție care se va concentra pe inițiativele de inteligență artificială / Dines: „Intenționez să conduc agenda de inovare UiPath”

Economie by Actual de Cluj - iul. 11, 2023 0 289

Românul Daniel Dines, co-fondatorul și co-directorul executiv al UiPath, va demisiona din funcția de co-CEO al „unicornului”, începând cu data de 31 ianuarie 2024, a anunțat compania, potrivit publicației MarketWatch. În schimb, Dines își va asuma un rol nou creat de Chief Innovation Officer, care va conduce inițiativele de inteligență artificială (AI) ale companiei. Totodată, Dines va continua să fie președintele executiv al consiliului de administrație al UiPath.

”Intenționez să conduc agenda de inovare a UiPath pentru a transforma automatizarea întreprinderilor prin valorificarea următoarei generații de tehnologii de inteligență artificială în soluții practice pentru clienții noștri”, a declarat Dines, într-o postare pe blog, conform economedia.ro.

Odată cu această demisie, celălalt co-CEO actual, Rob Enslin, va fi singurul CEO al companiei de software de automatizare.

Acțiunile UiPath, care au crescut cu 0,1% în tranzacțiile dinaintea de deschiderea pieței bursiere americane, au crescut cu 29,7% de la începutul anului până vineri.

Sursa foto: Facebook/Daniel Dines

Citește și:

UiPath, primul unicorn din România cu birouri la Cluj, cel mai valoros startup din piața inteligenței artificiale din lume? Ar fi evaluat la 7 miliarde dolari

Visul industriei de IT din România a devenit realitate: UiPath, un start-up pornit într-un apartament din Bucureşti, cu birouri la Cluj, s-a listat la New York, cea mai puternică bursă a lumii. Daniel Dines a sunat clopoţelul de la NYSE dând startul zilei de tranzacţii. La preţul de listare de 56$ valoarea pachetului de acţiuni deţinut de Dines este de 6,1 mld. dolari

Daniel Dines, co-fondatorul primului „unicorn” românesc, companie cu echipă și la Cluj: „S-ar putea să fim mai aproape decât credem de momentul în care să punem capăt acestei capcane de muncă manuală și repetitivă pe care oamenii o desfășoară de la începutul agriculturii”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare