Închide

UiPath, primul unicorn din România cu birouri la Cluj, cel mai valoros startup din piața inteligenței artificiale din lume? Ar fi evaluat la 7 miliarde dolari

EconomieTop News by Actual de Cluj - mart. 20, 2019 0 191

UiPath, primul unicorn din IT pornit din România, cu birouri la Cluj, ar putea fi deveni cel mai valoros start-up din piaţa de inteligenţă artificială din lume, cu o evaluare de 7 miliarde de dolari, scrie Business Insider, citat de Ziarul Financiar.
UiPath, o companie fondată în Bucureşti de românii Daniel Dines şi Marius Tîrcă şi care s-a specializat în cea mai în vogă tehnologie la nivel global – dezvoltarea de roboţi software care automatizează procesele de lucru din companii, ar fi în discuţii pentru obţinerea unei runde gigant de finanţare care ar duce evaluarea companiei la 7 miliarde de dolari, mai mult decât dublu faţă de situaţia de la runda precedentă de finanţare, scrie Business Insider, citând surse din industrie. Evaluarea nu este încă foarte clară sursele publicaţiei menţionând că aceasta ar urma să varieze între 6 şi 7 miliarde de dolari.

UiPath fusese evaluată la 110 milioane de dolari în aprilie 2017. În septembrie 2018 compania era deja evaluată la trei miliarde de dolari.

Dacă informaţiile se confirmă UiPath ar deveni cel mai valoros start-up din lume de pe piaţa de soluţii de inteligenţă artificială, înaintea chinezilor de la SenseTime, care au primit o evaluare de 4,5 mld. dolari în iunie 2018.

Citește și:

Interviu. Primul „unicorn” românesc şi-a deschis birou cu programatori la Cluj. Despre IT şi brand de Cluj, cu Andrei Roth, manager de „campus”

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu