Închide

Cum atacă de la Cluj partidul lui Nicușor Dan „parlamentarele” din decembrie

ActualitatePoliticaTop News by Luminiţa Silea - sept. 27, 2016 0 698

De la Cluj noua conducere a filialei proaspăt înființate a partidului lui Nicușor Dan și-a asumat o misiune foarte grea pentru parlamentare: 8300 de semnături din Cluj, un scor electoral de 10% și 3 candidați vârf de lance, dintre care unul e actorul clujean Bogdan Bob Rădulescu, încă nevalidat de USR dar care a confirmat că dorește să candideze.

Filiala Cluj a partidului Uniunea pentru Salvați România a fost înființată săptămâna  trecută. Urmează ca saptămâna aceasta să fie înființată și filiala din Turda. Construcția s-a mulat pe nucleele de activiști  care existau în Cluj-Napoca și în Turda. În Cluj, frâiele partidului au fost preluate de Elek Levente, președinte al Asociației pentru Protecția Urbanistică a Clujului. La Turda, se va mula pe mișcarea Turda Nouă – T9 care are deja un candidat care a confirmat, Andrei Suciu, care a obținut ca independent un al doilea scor după PSD la alegerile locale din 5 iunie, peste 20%.

Construcția partidului USR se face pe repede înainte pentru că altfel, Nicușor Dan nu ar putea păstra rezultatele obținute pe București – scor de 30%, locul 2 după PSD și 54 de consilieri locali la primăria Capitalei și la cele de sector. Adică nu e timp pentru consolidări pentru că legea oblică USB-ul să candideze și la europarlamentare, iar ca să candideze, partidul trebuie să existe la nivel național. Vicepreședintele USR, Roxana Wring, consilier general și la primăria capitalei, a explicat că acesta este adevărul din spatele construcției politice USR, în primul rând conservarea rezultatelor obținute în București, însă a fost completată de Stelian Ene, responsabilului cu extinderea USR în regiunea de N-V, că acest fapt nu înseamnă că nu există electorat în țară care are nevoie de o altrnativă și care nu merge la vot sătul fiind de partidele tradiționale.

Elek Levente a declarat că va demiona de la conducerea Asociației pentru Protecția Urbanistică a Clujului și va rămâne simplu membru, dar unul care va continu să lupte împotriva abuzurilor din urbanismul local. În schimb, își va asuma să ajute partidul lui Nicușor Dan cu semnături (peste 8000 din Cluj) dar și cu un scor electoral cât mai mare, filiala având un scor de 5-10% asumat și consideră eligibile un mandat de senator și două de deputați.

Candidați încă nu are nominalizați, spune Elek, pentru că oamenii sunt greu de convins așa că acesta a cerut chiar propuneri de la clujeni. Singurul nume, încă nevalidat, dar candidat care și-a confirmat intenția de a participa la alegeri și care a devenit și membru USR Cluj și vicepreședinte al filialei este actorul Bogdan Bob Rădulescu.

Filiala clujeană USR condusă de Elek Levente are în toal 5 vicepreședinți: Radu Chirilă, Florin Chereji, Radu Boloveschi, Bogdan Rădulescu și Mihai Chereji. Secretarul general este Ovidiu Nistor și trezorierul Cătălin Sălăgean.

Radu Boloveschi, participant și la campania din București a lui Nicușor Dan spune că mai întâi filiale de la Cluj trebuie să adune semnăturile, etapa cea mai grea pentru un partid nou. Ca să aprticipe la alegerile din decembrie, USR are nevoie la nivel național de 200.000 de semnături. Dintre care s-au strâns circa 20.000 potrivit unui anunț făcut de președintele Nicușor Dan.

La Cluj, de circa o săptămână de când a început adunarea semnăturilor, s-a ajuns la 680-700 de oameni care au semnat pe liste. „E un proces anevoios. Dacă avea o echipă de 20-30 de oameni plătiți, altfel mergea. Așa se face totul voluntar, după programul nostru normal de lucru. În stradă e greu pentru că și oamenii sunt reticenți, ne acuză că suntem politicieni, că mințim, că furăm sau sunt reticenți să-și dea datele”, a menționat Boloveschi.

USR Cluj are ușile deschise pentru toți cei care vor să semneze ca susținători sau care vor să se înscrie. Pentru membrii de partid consiția e să nu fie condamnați penal, să nu fie trasești, sau persoane cu fucnții de conducere politce în instituții de stat. Se acceptă și alți simpli membri ale unor alte partide cu condiția ca aceștia să nu fi avut funcții de conducere în partid sau în alte structuri, să nu fi fost aleși consilieri, parlamentari, primari și să primească o recomandare de la un membru USR.

CITIȚI ȘI: Cine conduce partidul lui Nicușor Dan la Cluj

VIDEO Clotilde Armand a pus primul steag USR, la Cluj. Se pregătește înființarea filialei locale

VIDEO Provocarea lui Nicușor Dan pentru “Salvați România”: 15% de la Cluj pentru parlamentare

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.
  • Articole similare