Închide

Cum arată statisticile privind vaccinarea din Cluj. „Trebuie să scădem sub trei rată de incidență ca să se deschidă școlile în 8 februarie. Dacă creștem peste 6, se merge din nou în online”

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - ian. 20, 2021 0 602

Peste 15.000 de medici din Cluj au fost imunizați în prima etapă a campaniei de vaccinare împotriva Covid-19. În etapa a doua care a debutat la începutul săptămânii au fost vaccinate deja peste 2300 de persoane. În prezent în Cluj-Napoca sunt operaționale 8 din totalul de 17 centre de vaccinare din care 11 sunt în sarcina Primăriei, restul funcționând în unități medicale.

Primarul Emil Boc a anunțat în ședința Consiliului Local din 20 ianuarie că s-a ajuns la 17.961 de persoane vaccinate dintre care 15.586 cadre medicale și 2.375 persoane eligibile pentru vaccinare în etapa a doua. În cursul zilei de marți, potrivit datelor prezentate, au fost imunizați 1.709 clujeni (450 cadre medicale și 1.259 clujeni care se încadrează în etapa a doua) și s-au înregistrat 4 reacții adverse.

(date campanie vaccinare Cluj prezentate de primarul Emil Boc la ședința Consiliului Local din 20 ianuarie)

Primarul a mai spus că așteaptă o decizie de la nivel național pentru a începe și vaccinarea personalului din administrație, pe măsură ce vor sosi vaccinurile necesare.

În ceea ce privește rata de încidență din Cluj-Napoca, Boc a spus că trendul este descendent, că aceastas este de peste 4, dar și că, dacă se dorește deschiderea școlilor în 8 februarie, trebuie ca ea să scadă sub 3. În cazul în care crește peste 6, nu mai poate fi vorba despre reluarea cursurilor în școlile și grădinițele din județ care vor rămâne în continuare în online.

Dacă nu scade sub 4 rata de incidență, Clujul rămâne în scenariul roșu iar din 8 februarie se deschid doar gradinițele și clasele primare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu