Închide

Cu noroc, orașul va fi legat de gară cu scări rulante și lifturi, la doi ani de la promisiunile oficiale

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - iun. 23, 2017 0 469

Pasajele pietonale de la Gara din Cluj aflate în curtea primăriei vor fi dotate cu instalații care să ușureze accesul persoanelor în vârstă, a celor cu dizabilități. Administrația locală a decis să pună scări rulante la toate cele 6 intrări ale pasajelor. De asemenea, vor fi montate şi trei lifturi destinate persoanelor cu dizabilități.

Lifturile vor fi amplasate în fața clădirii gării apoi la intrarea de pe strada Horea şi la intrarea din Piaţa Gării.

Investiţia de 4,3 milioane de lei va fi suportată de la bugetul local și va dura 8 luni de la momentul începerii lucrării. Aceasta a fost legitimată în 22 iunie de către Consiliul Local, la aproape un an distanță de când oficialii Primăriei au promis, după modernizarea Pieței Gării și unificarea pasajelor pietonale, că vor avea în vedere dotărea respectivelor pasaje cu scări rulante.

După această etapă urmează licitații de achiziție și montare a respectivelor instalații. Cel puțin în 2018 reprezentanții Primăriei sunt optimiști că zona Gării va arăta mult mai mult comparabilă cu ceea ce există în afară.

Primăria a fost criticată, imediat după ce a terminat lucrările de la gară (în vara lui 2016), că a desfințat treceri de pietoni din zonă în favoarea pasajelor pe care le-a amenajat fără scări rulante menite să ușureze accesul vârstnicilor, persoanelor cu dizabilități sau pur și simplu a oamenilor cu bagaje.

Detalii:

Primele critici ale proiectului de la gară. Primăria: în etapa 2 facem și scări rulante

Pe când scări rulante în pasajele de la gară?

Au cheltuit jumătate de milion ca să modernizeze pasajul gării, dar mirosul de urină nu dispare

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare