Închide

Pe ce se duc vara aceasta banii din taxele clujenilor

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - iun. 23, 2017 0 428

Peste 20 de milioane de lei au fost alocați de Primăria Cluj pentru finațarea unor proiecte ale spitalelor și cultelor clujene, dar și pentru lucrările pe care municipalitatea le are în plan pentru reparații la școli, creșe dar și pentru a pune asfat prospăt pe mai multe artere din oraș.

Spitalale clujene au primit circa 5 milioane de lei pentru achiziții de aparatură, lucrări de modernizare sau chiar cheltuieli de funcționare. Fondurile s-au alocat în baza unui regulament nou de finanțare, mult mai relaxat, prin care spitalele care nu sunt în subordinea primăriei să poată fi ajutate și cu bani de la bugetul local. Au primit bani: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (modernizare cabinete bază de tratament), Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj (achiziție sistem chirurgie laparoscopică pediatrică), Spitalul Clinic de Recuperare (achizitionare aparat medical tip ,,DIAPULSE” – generator de câmp electromagnetic cu pulsații de înaltă frecvență), Institutul Oncologic „Prof. Dr. I. Chiricuță (continuare lucrări de reabilitare, modernizare și extindere Corp Farmacie), Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie „Prof. Dr. Octavian Fodor” (lucrări de montare și achiziții de instalații de ridicat – ascensor persoane), Institutul Inimii de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Niculae Stăncioiu” (reparație lifturi),  Spitalul Clinic Judetean de Urgență Cluj-SMURD (combustibil, piese auto, reparaţii şi intretinere pentru autospecialele SMURD Cluj şi aparatura din dotarea acestora),  Spitalul Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” bloc operator Secţia Ortopedie – dotare cu aparatură medicală), Spitalul Clinic Căi Ferate (achizitie ecograf de înaltă performanță), Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal (cheltuieli de administrare şi funcţionare) dar și Spitalul Clinic Judetean de Urgență.

Tot la ședința Consiliul Local din 22 iunie s-a aprobat alocarea sumei de peste 3,2 milioane lei de la bugetul local în anul 2017 pentru cultele religioase. Proiectele selectate spre a fi finanţate vizează domenii de interes comunitar, cum ar fi: reabilitarea lăcaşurilor unităţilor de cult, a clădirilor adiacente acestora, construirea de lăcaşe noi de cult, conservarea şi întreţinerea bunurilor de patrimoniu, construirea şi repararea sediilor administrative şi repararea centrelor sociale ale unităţilor de cult.

De asemenea, consilierii au girat și pentru rectificarea bugetului general al municipiului și anume pentru direcționarea sumei de peste 15,2 milioane lei  pentru reparaţii creşe, reparaţii unităţi de învăţământ şi reparaţii străzi. Finanţarea complementară şi a altor drepturi privind asistenţa socială a fost suplimentată cu 525.000 lei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare