Închide

Creșă publică în Bună Ziua

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - iul. 13, 2020 0 767

Primăria a preluat în luna iunie de la investitorii de la Grand Hotel Italia un imobil cu parter și etaj și teren de 1000 de mp pe strada Theodor Capidan nr.17. Aici urmează să se amenajeze o creșă publică.

Primarul Emil Boc a anunțat că lucrările de amenajare se vor termina în 15 octombrie.

Consilierii locali vor discuta un proiect de hotărâre pentru predarea imobilului către Centrul Bugetar pentru Creșe, în cadrul unei ședințe de îndată programată în 14 iulie.

Imobilul situat pe strada Theodor Capidan, nr.17, compus dintr-un teren intravilan în suprafaţă de 1.000 mp şi o clădire, cu regim de înălţime P+E, aflat în proprietatea Terastar SRL a fost preluat de Consiliul Local în luna iunie anul acesta. Beneficiarul a avut ca obligație fixată în Planul Urbanistic Zonal  (PUZ) pentru ridicarea ansamblului de locuinţe din zona str. Nicolae Drăganu – str. Fadrusz Janos – str. Vasile Conta – str. Dimitrie Paciurea să dea orașului această clădire unde inițial s-a anunțat că se va amenaja o grădiniță publică.  Valoarea clădirii este de 1.1 milioane lei, iar a terenului de 24.000 lei.

Deja primarul Emil Boc, citat de ziuadecluj.ro, a anunțat că va avea o surpriză pentru clujenii din Bună Ziua în ceea ce privește deschiderea unei creșe în cartier. Aceasta urmează să funcționeze în clădirea de pe Theodor Capidan, nr.17.

Edilul a convocat o ședință de îndată pentru 14 iulie în care consilierii locali sunt chemați să aprobe darea în administrare către Centrul Bugetar pentru Creșe a imobilului de pe Theodor Capidan, nr.17 din cartierul Bună Ziua.

Potrivit referatului de aprobare al proiectului, creșa urmează să aibă două grupe la parter și patru la etaj, ceea ce înseamnă circa 60 de locuri.

(Sursa: Primăria Cluj)

(sursă foto: Facebook – Cartierul Bună Ziua)

În Bună Ziua, cartierul cel mai nou al Clujului, dezvoltat după anii 2000, administrația nu a reușit decât să deschidă un loc de joacă minuscul pentru clujenii de aici, văduviți de spații verzi și de cele publice. Anul acesta s-a finalizat și șantierul de modernizare și lărgire a principalei artere din cartier de la două benzi de circulație și un trotuar, la trei benzi plus piste de biciclete și trotuare.

De asemenea, municipalitatea a pornit negocieri pentru amenajarea unei grădinițe și creșe publice în acest cartier, însă primele proiecte nu au avut sorți de izbândă.

Detalii:

Primăria scoate din mânecă două noi creșe în cartierul Mărăști

Citește și:

Încep cursurile dar un cartier întreg din Cluj nu are școli. Cum s-a ajuns aici și ce soluții există

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare