Închide

Polițiștii din Cluj au luat terasele la puricat ieri. Rezultatul – zeci de amenzi date

ActualitateSănătate by Actual de Cluj - iul. 13, 2020 0 421

Polițiștii din Cluj au luat terasele la puricat ieri ca să vadă dacă populația respectă regulile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Rezultatul – zeci de amenzi date

Pe străzi au descins polițiști, jandarmi, polițiști locali, plus inspectori de la Protecția Consumatorului, specialiști de la Direcția Sanitar Veterinară, Direcția de Sănătate Publică Cluj, ISCIR, și lucrători de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj.

Acțiunea de ieri s-a desfășurat în trei etape: prima dintre ele, timp de două ore de la ora 11, a vizat verificarea respectării măsurilor de siguranță în zona piețelor, supermarketurilor, parcurilor, bazelor sportive, dar și în zonele de agrement de la lacul Tarnița și băile Cojocna.

Seara de la ora 18 până la 21 polițiștii au verificat terasele și un mall din oraș, terasele din zona piețelor Cipariu și Engels, iar polițiștii rutieri au făcut verificări în zona autogării și pe strada Traian Vuia.

Seara după miezul nopții a fost verificată zona străzii Piezișă, cunoscută în mediul studențesc pentru terasele sale.

Sute de persoane au fost legitimate – peste 250 – zeci de mașini au fost verificate, totodată peste 60 de societăți comerciale și terase au fost controlate, dar și aproape o sută de mijloace de transportîn comun. ”Pe parcursul acțiunii, peste 200 de persoane au fost avertizate verbal cu privire la portul necorespunzător a măștii de protecție”, arată IPJ Cluj.

Un număr de 64 persoane auf ost amendate, dintre care jumătate – 33 – pentru nerespectarea elgii privind măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. Alte 19 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere, fiind de asemenea, reținute trei permise de conducere și două certificate de înmatriculare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu