Închide

Omul clujean de afaceri Ioan Bene și fosta șefă a DIICOT Alina Bica, fugari din România, în arest la domiciliu până la o decizie privind extrădarea în România

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iul. 13, 2020 0 1181

Fosta șefă a DIICOT Alina Bica și omul clujean de afaceri Ioan Bene, condamnați definitiv într-un dosar de corupție, vor fi plasați în arest la domiciliu în Italia până la momentul pronunțării unei decizii privind extrădarea, a decis luni o instanță din Italia, arată hotnews.ro. Bica și Bene – fugari din România – au fost prinși vineri de autoritățile din Italia.

Informațiile inițiale arătau că instanța din Italia a dispus arest preventiv în cazul Alinei Bica. ”Alina Bica Mihaela, urmărită internațional, cu mandat european, pentru infracțiunea de favorizarea infactorilor, fiind condamnată la patru ani, și Bene Ioan, urmarit internațional cu mandat de arestare, fiind condamnat șase ani și două luni pentru fals în înscrisuri și uz de fals, sunt în custodia colegilor din Italia. Vor fi prezentați unei instanțe care va dispune demersurile de a-i aduce în țară. Au fost descoperiți în aceeași zonă”, a anunțat vineri seară inspectorul-șef al Poliției Române, Liviu Vasilescu.

Omul de afaceri Ioan Bene a fost condamnat în 2018 de Curtea de Apel Cluj la 3 ani și 8 luni de închisoare pentru dare de mită în dosarul fostului președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, și își executa pedeapsa în Italia, conform legilor din această țară, în libertate supravegheată.  Citește și:

Ioan Bene, prins de polițiști în Italia

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Tags

Articole similare