Închide

Ioan Bene, prins de polițiști în Italia

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iul. 10, 2020 0 1222

Omul de afaceri clujean Ioan Bene a fost prins azi în Italia după ce dispăruse de luni bune, înainte să fie pronunțată sentința împotriva sa.

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, a fost și ea prinsă tot azi și tot în Italia, în același oraș, Bari.
Bene era dat în urmărire internațională și ar urma să fie adus în țară. ”Alina Bica Mihaela, urmărită internațional, cu mandat european, pentru infracțiunea de favorizarea infactorilor, fiind condamnată la patru ani, și Bene Ioan, urmarit internațional cu mandat de arestare, fiind condamnat șase ani și două luni pentru fals în înscrisuri și uz de fals, sunt în custodia colegilor din Italia. Vor fi prezentați unei instanțe care va dispune demersurile de a-i aduce în țară. Au fost descoperiți în aceeași zonă”, a anunțat în această inspectorul-șef al Poliției Române, Liviu Vasilescu.

Potrivit informațiilor G4Media, Alina Bica a fost oprită în trafic, în localitatea Bari din Italia. Omul de afaceri Ioan Bene a fost prins când se dădea jos din taxi, tot în zona respectivă din Bari. Ambii s-au dovedit cooperanți, ei au fost duși la secția de poliție pentru audieri, spun sursele G4Media.

Ioan Bene a primit a doua sentință în 30 octombrie 2019. Tribunalul Bucureşti l-a condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Bene mai avea o condamnare din 31 ianuarie, 2018, pentru dare de mită, în dosarul fostului președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uireanu. Bene a dispărut din țară încă de la prima condamnare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu