Închide

Continuă să scadă incidența ratei de infectare cu coronavirus în Cluj-Napoca în condițiile în care rata calculată la nivel județean rămâne a doua cea mai ridicată din țară

Uncategorized by Actual de Cluj - apr. 14, 2022 0 134

Continuă să scadă incidența ratei de infectare cu coronavirus în Cluj-Napoca în condițiile în care rata calculată la nivel județean rămâne a doua cea mai ridicată din țară și zilnic în Cluj sunt depistate cele mai multe cazuri noi de infecție, din provincie.
Datele Direcției de Sănătate Publică din Cluj publicate în urmă cu puține momente arată că rata de infectare cu coronavirus din Cluj-Napoca a scăzut azi la 6,39 cazuri la mia de locuitori, în scădere de la 6,51 ieri, dar în continuare peste media județeană, care azi e de 3,82 la mie, în scădere de la 3,88 ieri, a doua cea mai ridicată din țară după cea înregistrată în București.
În Cluj-Napoca sunt active azi un număr de 2.149 cazuri de infecție cu coronavirus, respectiv depistate în ultimele două săptămâni, în scădere de la 2.159 ieri, în vreme ce în întreg județul sunt active sub 2.900 de cazuri, mai exact 2.889, ceea ce înseamnă că mai bine de două treimi dintre cazurile active de infecție din județ sunt înregistrate în Cluj-Napoca.

Autoritățile au decis să nu mai prelungească starea de alertă, și deci să elimine restricțiile de mobilitate, în urmă cu o lună, în 8 martie. Atunci, în Cluj-Napoca incidența era de 12,56 cazuri la mie iar în oraș erau înregistrate 4.200 de cazuri active. În județ erau înregistrate în 8 martie aproape șapte mii de cazuri active, iar incidența ajungea la 9,15 cazuri la mie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu