Închide

Continuă licitația pentru metroul din Cluj. Ofertele trebuie depuse până la sfârșitul acestei luni

ActualitateAdministrațieTop NewsUncategorized by Actual de Cluj - oct. 14, 2022 0 207

În urma actualizării indicatorilor tehnico-economici pentru Magistrala I de Metroul Cluj (proiectare și execuție) prin Hotărârea de Guvern nr. 1245/2022, licitația lansată de Primăria Cluj încă din luna martie 2022, suspendată în luna august, s-a reluat. Valoarea estimată a contractului este de peste 9 miliarde lei, iar data limită pentru depunerea ofertelor este ziua de 28 octombrie.

Lucrările aferente obiectivului de investiție MAGISTRALA I DE METROU CLUJ constau în proiectarea și execuția lucrărilor în conformitate cu legislația și reglementările tehnice în vigoare. MAGISTRALA I DE METROU CLUJ este o linie de metrou ușor cu lungimea de 21,03km, cu 19 stații subterane și 1 un depou suprateran, în tehnologie „rail” șină de cale ferată, cu o capacitate transport nominală/maximă la interval de 90sec: 15.200/21.600 pasageri / oră și sens (40 trenuri / oră și sens).

Noua valoare estimată pentru contract sunt de  9.064.456.067,00 lei fără TVA  din care : valoarea estimata a lucrărilor de execuție este 8.666.341.418,31lei fără TVA; valoarea estimata a serviciilor de proiectare  (inclusiv alte servicii – Monitorizare, Studii de teren (inclusiv cercetare arheologică preventivă), Expertizare tehnică, Documentațiile tehnice necesare în vederea obținerii avizelor/acordurilor/autorizațiilor, Verificarea tehnică de calitate a proiectului tehnic și a detaliilor de execuție, Proiect tehnic și detalii de execuție, Asistență tehnică) este de 398.114.648,69 lei fără TVA.  În valoarea estimată nu au fost cuprinse „cheltuielile diverse si neprevăzute”.

Durata contractului este de 96 de luni (8 ani). La evaluarea ofertelor, prețul (componenta financiară) va conta în proporție de 55%, restul urmând a fi acordat pentru propunerea tehnică. Ofertantul trebuie să dovedească o medie a cifrei de afaceri generală pentru ultimele trei exerciții financiare încheiate, respectiv 2019, 2020, 2021, de cel puțin 7.000.000.000 de lei sau echivalent valută. Potrivit unei erate a Primăriei Cluj, termenul limită pentru depunerea ofertelor este 28 octombrie.

Primăria a decis în 22 august să suspende licitația pentru Magistrala I de metrou din Cluj. Potrivit instituției, s-au primit sesizări oficiale de la mari concerne interesate de realizarea Metroului că nu pot depune oferte în valoarea estimată, adică peste peste 6,6 miliarde lei, fără TVA. Indicatorii tehnico-economici au fost actualizați și apoi asumați de administrația locală (din Cluj și Florești), dar și de către Guvern.

Detalii: Metroul din Cluj presupune o investiție de peste 13,7 miliarde de lei, cu TVA. Guvernul a reaprobat indicatorii tehnico-economici pentru proiect

Cum justifică Boc suspendarea licitației pentru metroul din Cluj și costurile prea mici estimate pentru realizarea acestuia: „Nu noi am adus războiul, nu noi am provocat creșterea materialelor de construcție”

Proiectul Metroului din Cluj a bifat deja 4 amânări de licitații și se află într-un blocaj legislativ / USR Cluj explică eșecul acestui proiect învinuind administrația condusă de Emil Boc

 

sursă foto: captură Primăria Cluj – Boc arătând adresele primite de la marile companii care au făcut metrouri în toată lumea și care au arătat că metroul din Cluj a fost subevaluat

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare