Închide

„Charlie Hebdo” de Cluj. Consilier local: „elevii au fost obligați să vină cu părinții, au fost ținuți pe holuri câte două-trei ore”. Rămân și fără burse de merit

EducaţieTop News by Actual de Cluj - feb. 27, 2015 3 1915

Ancheta de la liceul de top „Gheorghe Șincai” a avut anvergură, cu zeci de elevi anchetați după ce au stat pe holuri ore în șir, dezvăluie un consilier local.

„Pentru aceste poze au fost chemați la declarații, din ce am auzit eu, aproape 200 de elevi; mai bine de 60 dintre ei au fost sancționați cu scăderea notei la purtare care duce automat la pierderea bursei de merit – și majoritatea au burse de merit, liceul fiind unul de top”, arată consilierul local Ioan Bâldea, care prezintă și câteva zeci de fotografii-trucaje despre care spune că majoritatea sunt comice, chiar dacă alte câteva „sar calul”.

„Ancheta s-a desfășurat temeinic”, spune Bâldea: „elevii au fost obligați să vină cu părinții la școală, au fost ținuți pe holuri câte două-trei ore iar la „interogatoriu” li s-a comunicat practic că au primit sancțiunea de scădere a notei la purtare cu 1, 2 sau cinci puncte, fără a exista vreun motiv mai special decât acela că au postat ceva pe grup, poză sau comentariu”, mai arată Bâldea, care precizează că cei doi administratori ai grupului vor fi transferați disciplinar la alte școli. „În continuare mie mi se pare că profesorii au sărit atât de mult calul încât este nevoie ca cineva să spună asta… credeam că delictul de opinie a murit o dată cu anii ’90 și PCR-ul”, arată consilierul local.

 

Citește și:

“Charlie Hebdo” de Cluj: Scandal la un liceu de top, zeci de elevi sancționați pentru că și-au criticat profesorii

3 comentarii

Scrie un comentariu