Închide

Scandalul de la Colegiul Șincai, disecat la bere. Cine participă

ActualitateEducaţie by Actual de Cluj - mart. 18, 2015 0 515

Scandalul de la liceul Șincai, unde zeci de elevi au nota scăzută la purtare după ce și-au ironizat profesorii pe Facebook, e dezbătut diseară la Berăria Culturală. Între cei care tratează subiectul sunt directorul școlii, dar și viceprimarul Clujului și un inspector școlar general adjunct.

E  a 31-a dezbatere la Berăria Culturală, diseară la Fabrica de Bere Ursus, și tratează scandalul de la unul dintre liceele de elită ale Clujului. Invitații moderatorului Ion Novăcescu sunt viceprimarul Anna Horvath, inspectorul școlar general adjunct Mariana Pop, directorul liceului Ioan Todea, și unul dintre membrii Consiliului de Administrație al Colegiului, Ovidiu Florian.

Displaying Beraria 31.jpg

Novăcescu spune că a ales această temă „întrucât s-a polemizat mult la Cluj pe marginea aşa-zisei îngrădiri a dreptului la liberă exprimare a elevilor”, în urma scandalului de la Liceul Şincai. „Eu cred că singurul drept la exprimare liberă care ar trebui garantat unui elev este cel de a-şi contrazice documentat profesorul la clasă”, spune Novăcescu. „Acesta-i unul dintre principiile pe care le voi prezenta publicului la dezbaterea din această seară. De asemenea, voi încerca să lămurim confuzia care există între educaţie şi instruire. Doar de instruire sunt responsabili profesorii şi şcoala. Educaţia este rezultatul şi rodul acţiunii şi influenţei familiei, mediului social, mass-mediei, reţelelor sociale, şcolii şi nu în ultimul rând a individului”.

Novăcescu spune că va trata la dezbaterea de aseară și „ipocrizia și rolul pe care-l joacă mass media în educația tinerilor și promovarea agresivă a libertinajului”.

Citește și:

“Charlie Hebdo” de Cluj: Scandal la un liceu de top, zeci de elevi sancționați pentru că și-au criticat profesorii

“Charlie Hebdo” de Cluj. Consilier local: “elevii au fost obligați să vină cu părinții, au fost ținuți pe holuri câte două-trei ore”. Rămân și fără burse de merit

Nici un comentariu

Scrie un comentariu