Închide

Condamnat la Cluj la închisoare cu suspendare după ce a amenințat că dă foc unei cabane cu locatarii în ea

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 08, 2024 0 138

Un clujean a fost condamnat la închisoare, cu suspendare, după ce a amenințat că dă foc unei cabane cu locatarii în ea, ca să se asigure că-i omoară.

Fapta s-a petrecut în iunie 2021 ziua în amiaza mare la ora 14. E vorba în fapt de două fapte, ambele de amenințare, petrecute la distanță de o jumătate de oră una de cealaltă. Instanța Judecătoriei Huedin, care l-a condamnat în urmă cu două zile pe bărbat, a constatat concursul real de infracțiuni și a contopit cele două pedepse, de câte trei luni de închisoare, aplicând pedeapsa cea mai grea și un spor de o treime din a doua, rezultând patru luni de închisoare – cu suspendare.

Astfel, inculpatul în timp ce se afla în zona denumită popular Rusești având în mână o drujbă le-a adresat amenințări cu moartea persoanelor vătămate spunându-le că le va da foc la cabana pe care o dețin în zona respectivă în timp ce dorm înăuntru astfel încât să îi omoare. Aceasta după ce le-a făcut oferta de a le cumpăra cabana, deoarece dorește să o cumpere, deoarece pământul respectiv îi aparține din moși strămoși. Fiind informat că nu este de vânzare cabana, inculpatul a insistat abordându-le pe persoanele vătămate cerându-le să îi vândă cabana. Persoanele vătămate i-au cerut inculpatului să plece din locul respectiv pentru că nu doresc să își vândă proprietatea dar inculpatul a devenit și mai agitat și le-a spus persoanelor vătămate că dacă nu vor pleca definitiv va da foc cabanei, astfel încât să ardă în același timp cu cabana, după care a plecat din zona respectivă.

După aproximativ 30 de minute, inculpatul a revenit în fața cabanei persoanelor vătămate, având în mână un motoferăstrău pe care l-a pornit și s-a apropiat de gardul cabanei adresând amenințări cu moartea persoanelor vătămate în timp ce tura motorul motoferăstrăului, sens în care a amplificat starea de temere persoanelor vătămate, reiterându-le acestora că o să le incendieze cabana. Totodată inculpatul, folosind motoferăstrăul, a tăiat creanga unui copac din zona respectivă, pentru a amplifica și mai mult starea de temere, toate acestea provocându-le persoanelor vătămate o stare de temere ce i-a determinată să nu mai rămână peste noapte la cabană, temându-se că inculpatul ar putea incendia cabana astfel cum a amenințat.

Din fişa de cazier judiciar se constată că inculpatul nu este la prima confruntare cu legea penală, acesta a mai fost condamnat pentru infracţiuni cu violenţă. Astfel, în 2007 a fost condamnat de Judecătoria Huedin la 1 an închisoare pentru tentativă la infracţiunea de distrugere prin incendiere şi 200 de lei amendă penală pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, iar în 2012 a fost condamnat la trei luni de închisoare pentru vătămare corporală. Pentru aceste condamnări însă a intervenit reabilitarea de drept.
”În procesul de individualizare judiciară se va avea în vedere și faptul că inculpatul a avut o poziţie procesuală nesinceră, acesta nu a recunoscut comiterea faptelor și nu și le-a asumat, încercând să prezinte o variantă a evenimentelor menită să pună responsabilitatea pe seama persoanelor vătămate”, a arătat instanța judecătoriei Huedin în decizia de condamnare, luată în urmă cu două zile.

Totodată inculpatului i-a fost interzis să se apropie la mai mult de o sută de metri de casa de vacanță sau să comunice în vreun fel cu cele două persoane vătămate. Decizia poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare