Închide

Bloc cu 35 de locuințe sociale pe strada Sobarilor/Proiectul urbanistic urmează să fie dezbătut de Consiliul Local/Proiectanții sunt aceiași care au gândit HUB-ul educațional din Borhanci

ActualitateAdministrațieTop NewsUrbanism by Actual de Cluj - feb. 08, 2024 0 429

Consilierii locali urmează să dezbată la ședința ordinară din 12 februarie un proiect care vizează aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru construirea unui bloc de locuințe sociale cu cinci etaje și unul retras pe strada Sorarilor nr.31 din Cluj-Napoca. Planul Urbanistic de Detaliu a primit avizul arhitectului-șef al orașului încă de la finalului lunii noiembrie 2023 și a fost realizat de proiectanții de la Patrulius și Asociații (plus biroul Ina Stoian Ateliar de Proiectare) în baza unui contract de peste 120.000 de lei, încheiat cu municipalitatea. Patrulius și Asociații s-au ocupat de studiile preliminare ale Hub-ului edicațioanl din Borhanci pentru care Primăria a încheiat deja contracte de proiectare și execuție pentru mai multe obiective care urmează să se contruiască în acest cartier – bazin de înot, liceu, școală, grădiniță, pădure parc.

Blocul de pe strada Sorarilor urmează să se edifice pe o parcelă de peste 1200 de metri pătrați de pe strada Sobarilor nr.31. Acesta urmează să aibă trei nivele de subsol, parter, 5 etaje și unul retras. În total, imobilul are prevăzute 35 de apartamente – cu o cameră, două camere și trei camere. La ședința comisie de urbanism din 30 mai 2023, proiectanții au prezentat și o serie de simulări cu viitorul bloc care urmează să se construiască în Cluj-Napoca. Pe parcelă va fi asigurat și un spațiu verde de circa 180 de metri păteați și se vor planta și arbori pe aliniamentul stradal de la care imobilul va fi retras.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare