Închide

Doi condamnați la Cluj în cazul unui grav accident de circulație soldat cu cinci răniți, pe al doilea cel mai periculos drum din Cluj, o victimă primește daune morale de 155.000 euro

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 08, 2024 0 389

Doi condamnați la Cluj în cazul unui grav accident de circulație soldat cu cinci răniți, pe al doilea cel mai periculos drum din Cluj.
E vorba de o femeie și un bărbat, cărora li s-a imputat culpa comună în accident – unul pentru că a depășit considerabil viteza legală și celălalt pentru că nu s-a asigurat corespunzător la virajul la stânga. Femeia, domiciliată în Beclean, a fost condamnată ieri de Judecătoria Dej la un an și două luni de închisoare, iar șoferul – la un an și trei luni de închisoare, ambii cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
Inculpații au recunoscut săvârșirea faptelor în fața instanței de judecată.

Să adăugăm, fapta e veche, din 2019, deci de aproape cinci ani, și abia acum s-a dat un verdict în caz. Mai concret accidentul a survenit în 22 august 2019 în jurul orei 22, pe DN1C, pe raza municipiului Dej, într-o intersecție. Cinci răniți au fost transportați la spital. Din investigaţiile şi verificările efectuate, s-a constatat că accidentul s-a produs în următoarele împrejurări: inculpata în vârstă de 19 ani, în timp ce conducea pe DN1C, pe raza municipiului Dej strada Vâlcele a virat stânga fară a acorda prioritate autoturismului marca VW Golf care se deplasa din sens opus, intrând în coliziune cu acesta. Autoturismul femeii în urma impactului a fost proiectat în afara carosabilului pe spaţiul verde alăturat căii ferate. În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală a cinci persoane şi avarierea celor două mașini. Șoferii au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Expertizele la dosar au arătat că bărbatul se deplasa cu 109 km/h.Să adăugăm că una dintre persoanele rănite s-a constituit parte civilă în dosar cu nu mai puțin de 300.000 de euro daune morale și 15.800 de lei daune materiale. Instanța a stabilit o valoare mai mică, dar oricum record, de 155.000 de euro. ”La stabilirea daunelor morale, instanţa are în vedere gravitatea leziunilor suferite de partea civilă”, a arătat instanța Judecătoriei Dej în motivarea deciziei. ”În mod neîndoielnic, partea civilă a fost supusă unor traume fizice şi psihice importante cu un impact semnificativ în viaţa acesteia, pe termen lung (unele dintre consecinţe pe întreaga durată a vieţii). Nu în ultimul rând, instanta va avea în vedere faptul că partea civilă este o persoană tânără (21 de ani la data accidentului). Astfel, pe de o parte, acest lucru a fost, în mod firesc, de natură să contribuie la vindecarea leziunilor suferite însă, pe de altă parte, este de natură să îi creeze dubii, îndoieli, îngrijorări cu privire la viitorul său profesional/ocupaţional, social şi în general cu privire la toate lucrurile pe care le va avea de făcut în viaţă”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare