Închide

Concurs de drone la Cluj cu piloți din 3 țări, pista are 20.000 metri pătrați, cu tunele și porți, semafoare și ecrane

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 04, 2019 0 1355

Concurs de drone la Cluj, cu acces gratuit pentru vizitatori, sâmbătă la Liberty Park.

Concursul de drone e organizat de asociația română de aeromodelism și de Liberty Technology Park Cluj, sâmbătă și duminică, e vorba de a treia ediție a Liberty Multirotor Racing, eveniment anual desfășurat în cadrul parcului tehnologic de pe strada Gării, unde accesul publicului e gratuit. În competiție s-au înscris 27 de piloți din România, Austria și Ungaria.

”În timpul unei curse, multirotoarele, cunoscute de publicul larg sub denumirea de drone, pot atinge viteze de peste 160 km/h, cu accelerație de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 1,5 secunde”, după cum explică organizatorii. ”Multirotor Racing este un tip nou de sport, cu aeromodele controlate la distanță de piloți care folosesc și ochelari inteligenți și care se întrec contratimp. Din punct de vedere tehnic, un multirotor este un „quadcopter”, adică un aeromodel guvernat de o telecomandă. Cu linie de pornire și sosire setată, pista este tridimensională, iar multirotoarele trebuie să zboare în sus, în jos, în jurul și prin diferite puncte de control, obstacole, tunele și porți”, completează aceștia.

Competiția include și o expoziție de aeromodele și machete de mașini, un atelier de lectură și un atelier de pilotat avioane ultraușoare. Pista de zbor din competiție are 20.000 de metri pătrați, cu traseu amenajat special cu steaguri, porți și tunel dar și cu sistem de semaforizare vizual și acustic, sistem de cronometrare și ecrane mari pentru imaginile transmise de pe drone.

Finala e programată duminică de la ora 13.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu