Închide

Concert de gală al Fundației „Mitropolitul Bartolomeu”. Accesul este gratuit

ActualitateCulturăMuzica by Actual de Cluj - mart. 17, 2019 0 431

Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu”, în parteneriat cu Filarmonica de Stat „Transilvania” din Cluj-Napoca marchează spaţiul cultural clujean al acestui început de primăvară cu un nou concert de gală, în memoria Mitropolitului Bartolomeu.  Prin intermediul acestui eveniment, Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu” îşi propune nu doar să-şi confirme deschiderea culturală, ci și să promoveze proiectul acordării de burse tinerilor merituoși, lipsiți de posibilități financiare. Până în prezent, Fundația „Mitropolitul Bartolomeu” a acordat 329 de burse unor tineri din întreaga ţară, în valoare totală de 829.500 lei. Concertul de gală va avea loc luni, 18 martie 2019, de la orele 18.00, la Sala „Auditorium Maximum” din Cluj-Napoca, iar accesul este gratuit.

Cel de-al IX-lea concert de gală al Fundației „Mitropolitul Bartolomeu” va fi susţinut de Cvartetul Transilvan al Filarmonicii din Cluj-Napoca: Gabriel Croitoru – vioara I, Nicuşor Silaghi – vioara a II-a, Marius Suărăşan – violă şi Vasile Jucan – violoncel. Concertul va cuprinde trei momente de referinţă: 1) Introducerea muzicală susţinută de Corala „Psalmodia Transylvanica” dirijată de Pr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj, cu lucrări specifice Postului Mare 2) Cuvântul invitatului: Scriitorul și publicistul Dan Ciachir din București 3) Recitalul cameral propriu-zis al Cvartetului Transilvan.

Repertoriul ales pentru concert va cuprinde lucrarea Joseph Haydn, Opus 64 nr. 5 (Ciocârlia), iar în încheierea serii va fi interpretată  mult așteptata Suită românească din Transilvania. Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu” a fost înfiinţată în anul 2008 de vrednicul de pomenire Arhiepiscop şi Mitropolit Bartolomeu Anania şi reprezintă proiectul generos şi inspirat al unui om cu viziuni largi, care a ştiut să-şi convertească lipsurile tinereţii în şansă pentru tinerii merituoşi, dar lipsiţi de posibilităţi materiale.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare